Священичі сім’ї Самбірсько-Дрогобицької єпархії зібралися на родинне свято

«У різдвяній родині славімо Христа» – під таким гаслом пройшла святкова зустріч священичих родин Самбірсько-Дрогобицької Єпархії 4 лютого 2018р. у Дрогобичі. На запрошення Комісії у справах родини, близько ста осіб зібралось у просторій залі Центру душпастиртсва молоді, щоби разом розділити радість зустрічі та спілкування.

Владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький у своєму слові впровадив усіх у Таїнство народження Христа: « Спаситель перший іде до нас, наближається до людини, щоби зрушити нас із місця. Ось чому ми бачимо у різдвяній події людей, які рухаються, щоби поклонитися Месії. Один Ірод, не пішов, хоча й обіцяв». Відтак владика Григорій по-батьківськи заохотив усіх до відкинення спокуси зупинятися у духовному житті та пастирському служінні, а постійно рости, виходячи на зустріч Богові та один одному. На завершення свого слова владика подякував усім за присутність та організацію цього свята і ще раз наголосив: «Ми потребуємо того, щоби бути разом».

Із захопленням та втіхою впродовж вечора усі присутні спостерігали, як старанно та творчо діти виступали у наперед приготованому різдвяному дійстві. Побачили атмосферу святкування Різдва у сучасних сімʼях, і як важливо поза святковим гамором та комерційними пропозиціями не забути про Самого Іменника, Який для нас постійно Рождається. Приємною несподіванкою для всіх став виступ священичих подружжів, які виконали «Щедрий вечір».  Впродовж вечора у родинній атмосфері щиро лунали колядки, проводились конкурси, діти захоплено брали участь в окремій програмі, яку їм підготували аніматори.  

«Мета даного заходу почала сповнюватися ще від початку самого задуму та приготування до свята – підсумував о. Василь Нестер, голова Комісії у справах родини , – вдячний Богові за прекрасну можливість перебувати у цій атмосфері єдності і братерства між священичими родинами, відчувати віддану посвяту мирян – працівників Комісії у справах родини. Думаю, що в цьому наша сила як Церкви – творити єдність та будувати стосунки».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *