Званівська об’єднана громада отримала консультативну допомогу від фахівців Донецької облдержадміністрації

Представники Донецької облдержадміністрації на чолі з заступником голови ОДА Сергієм Добряком відвідали Званівську об′єднану  громаду та надали практичну і методологічну допомогу з питань діяльності виконавчого комітету. Більшість питань, розглянутих під час робочої поїздки, стосувались організаційних, юридичних аспектів роботи громади та землеустрою.

Окрема увага була спрямована на реалізацію субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури. Керівник Званівської ОТГ Олександр Білицький зазначив, що громада наразі потребує спеціалізованої комунальної техніки. Також, за його словами, є нагальна потреба у виготовленні проектно-кошторисної документації для створення Центру надання адміністративних послуг. Представники Донецької ОДА оглянули будівлю, у якій планується розміщення ЦНАПу та надали консультації щодо подальших кроків у реалізації проекту.

«Зараз ми надали громаді  тільки практичні консультації. Після вивчення усіх наданих документів ми зможемо надати рекомендації щодо покращення подальшої діяльності громади. Дуже важливо надати громаді чіткі механізми роботи та навчити місцеві адміністрації працювати в умовах впровадження реформ», – підкреслила начальник відділу з питань впровадження реформ та децентралізації управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА Ірина Фролова.

Вона також зазначила, що таку ж допомогу отримають найближчим часом усі об′єднані територіальні громади, у том у числі новостворені громади.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *