Наодинці зі спогадами…

Знайомтеся, це пані Марія, їй 83. Усе життя вона працювала, аби забезпечити гідне життя своїй родині, й уявляла себе щасливою в старості.

У 2014 її донька, як і більшість мешканців Горлівки, була змушена покинути рідне місто, у 2015 змогла забрати до Харкова й свою маму – пані Марію. Сьогодні вони вдвох живуть в орендованій кімнаті.

Наша підопічна майже цілий день сама, адже її донька змушена працювати з ранку й до пізнього вечора. Пані Марії надто важко обслуговувати себе самостійно. Одна рука практично не функціонує – це наслідок складного перелому руки. Але й це не все. Також через її травму склалася невтішна ситуація з хребтом – він викривлений. Холодильник знаходиться на поверсі, але до нього підійти й узяти їжу – надскладна задача для пані Марії. Вона може ходити, але з паличкою в руці, і зважаючи на те, що інша рука не працює – принести собі їжу вона не може.

Своїм порятунком вона називає Наталю, соціальну працівницю Карітасу Харкова. Наталя відвідує пані Марію 5 разів на тиждень, у межах проекту «Домашня опіка»: закуповує продукти харчування, приносить питну воду, допомагає по господарству, вимірює тиск, розтирає маззю та робить усі необхідні медичні процедури, а також забезпечує миючими засобами. Проте найголовніше, що завдяки Наталі пані Марія може вийти на прогулянку, адже самостійно вийти для неї практично неможливо.
«Я щиро радію, коли бачу посмішку на обличчі наших підопічних – це найбільший скарб і найкраща подяка!» – ділиться Наталя.

Допомагати легко, варто лише спробувати 
 goo.gl/Kkfk1G

Творіть добро, воно сторицею повернеться!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *