Звернення Павла Жебрівського з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців!  Шановні учасники бойових дій на території інших держав! 

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану. З 1979 до 1989 року близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни».

Вірні присязі, ви мужньо та героїчно виконували свій військовий обов’язок на афганській землі, проявляючи найкращі якості: сміливість, відданість та відвагу. Афганська війна глибоко врізалась у народну пам’ять, але ніхто й гадки не мав, що сьогодні бойові дії будуть вестись і на території нашої держави.

Сьогодні, коли Україна протистоїть російському агресору на Сході, особливим прикладом для наших солдат є професіоналізм, військовий вишкіл та патріотизм ветеранів-афганців. Воїни-інтернаціоналісти одними з перших стали активними учасниками Революції Гідності, пішли добровольцями в зону АТО, активно долучилися до волонтерського руху, котрий став потужною підтримкою для українського війська. Зараз у Збройних силах України служить близько 2 тисяч офіцерів і прапорщиків, які брали участь в афганській війні, близько 20 тисяч військовослужбовців, які виконували інтернаціональний обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих точках».

Щиро вітаю воїнів-інтернаціоналістів які сьогодні з нами, членів їх сімей з днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Бажаю добра і щастя, миру і достатку, міцного здоров’я і довгих років життя!

 

Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *