Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 19 лютого 2018 року

У прифронтовій Мар’їнці відкрили єдине в місті відділення банку

У прифронтовій Мар’їнці Донецької області відновило роботу відділення Ощадбанку, яке припинило роботу через обстріли міста в квітні 2015 року.

Це єдиний банк на чотирьохтисячне населення, повідомляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Відкриття банку недалеко від лінії розмежування передбачено також для користування жителями непідконтрольних уряду районів Донецької області.

У Краматорську пройшов конкурс юних журналістів

У Краматорську Донецької області пройшов відкритий міський конкурс серед юних журналістів «Моє улюблене місто».

Участь взяли шість краматорських шкіл, Центр позашкільної освіти та Лиманський НВК. Роботи оцінювалися у трьох номінаціях: фото, відео та репортаж. Конкурс провели вчетверте. Він був започаткований у 2014 році. Цього року, юні журналісти представили: 5 робіт у номінації «Репортаж», 30 у номінації – «Фото» та два – «Відео».

Квітуча Україна очима юних художників Школи мистецтв №3

У лютому в галереї «Єлисаветград» в місті Кропивницький було підбито підсумки третього Всеукраїнського конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна». Цього разу з усіх куточків країни на конкурс були надіслані понад 1300 дитячих робіт. Учні художнього відділення Школи мистецтв №3 вже другий раз брали участь в цьому конкурсі і в черговий раз стали переможцями.

В опіковому центрі Краматорська зроблено капітальний ремонт

В центрі повністю відремонтовані 6 палат, кімната санітарної гігієни для хворих, операційна, передопераційна, маніпуляційний кабінет, перев’язочна, коридор 2-го поверху, 2 санвузли, санітарна кімната зі спеціальною ванною, кабінет лікаря, холи 1 и 2 поверхів. Також були встановлені водонагрівачі та кондиціонери. Крім того, закуплено сучасне медичне обладнання та інструменти для лікування пацієнтів з важкими опіками.

У Краматорську відкрилася виставка декоративно-прикладного мистецтва «Флористичне сузір’я»

На виставці представлені роботи з кори берези і висушеної бананової шкірки, пейзажі та натюрморти з яєчної шкарлупи, насіння, пелюсток квітів, листя дерев та інших підручних матеріалів. Картини розмістили у приміщенні Краматорського художнього музею.

Фестиваль «Перехрестя культур» об’єднав національні меншини Приазов’я

У Палаці культури «Іскра» відбувся грандіозний гала-концерт Першого відкритого фестивалю національних меншин Донецької області «Перехрестя культур». Привітати учасників та організаторів прийшов секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма.

Донецька область славиться героїчністю, колоритністю, самобутністю, толерантністю і дружелюбністю. Тут мешкає понад 100 національних меншин і кожен представник свого народу пишається корінням, шанує традиції та культуру пращурів.

На фестивалі творчі колективи різних етнічних спільнот представляли свої народні пісні й танці, демонструючи всім присутнім свій талант, вражали майстерністю, самовіддачею і патріотизмом.

Народні гуляння, ляльковий театр і спалювання опудала: Маріуполь з розмахом відзначив Масляну

На честь Масляної для глядачів підготували широку розважальну програму. Працювали концертні майданчики, фотозони, футкорд, виставки народних майстринь і тематична резиденція. Любителі зимового спорту слідкували за змаганнями з хокею.

У Маріуполі на Масляну відбулися міські змагання з хокею

У розпал загальноміського святкування Масляної, на льодовій ковзанці завершився Кубок міста з хокею з шайбою серед чоловічих команд. Заслужено перемогу здобула команда «Маріуполь».

Маріуполь пластиліновий: У місті відкрилася оригінальна виставка

У Маріуполі в Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка відкрилася унікальна виставка картин, написаних … пластиліном. Ініціатор експозиції – аматор Жанна Юрковська, більш відома в місті як «Тітонька Жаннет».

На виставці представлено 90 «пластилінових» картин, зроблених самою Жанною Юрковською і її учнями. Вік найстаршої учасниці експозиції – понад 80 років, а наймолодшій – 4 роки.

 

Маріуполець здобув золоту медаль на чемпіонаті України з боксу

У Бердянську пройшов чемпіонат України з боксу серед юнаків 2004-2005 р. н. У змаганнях взяли участь понад 160 найсильніших юних боксерів, з 24 областей України.

Тризуб – священний символ української державності

У лютому 2018 року виповнилося 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом Української Народної Республіки. 19 лютого 1992 р. Верховна Рада ухвалила постанову «Про Державний Герб України», якою затвердила Малий Герб у вигляді золотого Тризуба на синьому полі.

Тризуб є стародавнім символом, що зустрічався на нашій території з найдавніших часів. Його шанували як магічний знак свого роду, оберіг. Це символ держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність. З нагоди цих дат в центральній бібліотеці експонується книжкова виставка «Герб України – символ віри і надії».

У мікрорайоні “Центральний” відбулося обласне свято “Масляна”

У мікрорайоні “Центральний” відбулося обласне свято “Масляна”, в якому прийняли участь 9 делегацій міст та районів області, які представили виставку виробів декоративно-прикладного мистецтва та 26 художніх колективів області, які взяли участь у театралізованій концертній програмі.

Відкрили свято з привітаннями: заступник голови Донецької облдержадміністрації Стокоз І.С. та Лиманський міський голова Цимідан П.Ф.

Під час святкових заходів працювали: святкова торгівля, ярмарок за участі старостинських округів Лиманської ОТГ, де гості свята пригощалися різноманітними ласощами, фан зона, де могли сфотографуватися мешканці та гості міста, також присутні мали змогу пригощатися безкоштовною кашою, млинцями, варениками та чаєм. Для дітей та дорослих організовані розваги: катання на конях, дитяча ігрова програма, спортивна програма для молоді, конкурсно-ігрова програма для дорослих.

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *