Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 20 лютого 2018 року

В пам’ять про загиблих: у Краматорську світлини героїв Небесної сотні розмістили на Мапі Єдності

Вшанувати подвиг учасників Революції Гідності у Краматорську біля пам’ятника Шевченка прийшли волонтери, громадські діячі та містяни.Світлини загиблих майданівців розмістили на Мапі Єдності, що була зібрана 22 січня цього року, в день Соборності України, за ініціативи волонтерського руху «Краматорські бджілки».

У День Героїв Небесної Сотні слов`янці поклали квіти до меморіальної дошки Герою України

У День Героїв Небесної Сотні біля будівлі СБУ відбулось покладання квітів до меморіальної дошки Герою України (посмертно) Володимиру Рибаку.Вшанувати пам’ять загиблих прийшли керівництво міста, працівники Слов’янської міської ради, представники правоохоронних органів, громадськість та журналісти.Учасники заходу згадали мужність та героїчний вчинок Володимира Рибака. Усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Служби зайнятості проводять заходи зі сприяння працевлаштування та інформованості у світі професій

Фахівці Маріупольського міського центру зайнятості провели заходи зі сприяння працевлаштування та інформованості у світі професій. Безробітних запросили на Презентацію роботодавця, а зі школярами загальноосвітньої школи №28 було проведено діалоговий профорієнтаційний захід «Турнір знавців професій».

 Маріупольці привезли 24 медалі з чемпіонату України з ушу

У змаганнях брали участь близько 300 спортсменів з 12 міст України. Маріуполь представляли найсильніші спортсмени Маріупольської Федерації ушу в складі 21 чоловік.

 У Дружківці пройшла виставка-вшанування Небесної Сотні «Майдан: що це було»

Керівництво міста на чолі з міським головою Валерієм Гнатенком, представниками депутатського корпусу та громадськістю завітали на відкриття, щоб у світлий День вшанування Небесної Сотні ще раз пригадати їх подвиг. Під час заходу присутнім мовою плакатів були показані події, які проникливо відтворили всю палітру буремних протистоянь Євромайдану. Відвідувачі побачили експозицію плакатів та інсталяцій тих часів, пташок миру, зроблених дітьми Донеччини, а також барикади та символіку подій осені та весни 2013 – 2014 років.

 У Бахмуті вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2018 року на пришкільному майданчику Бахмутської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 18 ім. Дмитра Чернявського відбулася міська патріотична акція, присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні і Дню соціальної справедливості. Учасники акції відзначили, що сьогодні незабутній день для України. Наша Держава вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи Україну.

 Фестиваль-конкурс «Крок до зірок»

В Школі мистецтв міста Бахмута відбувся щорічний шкільний фестиваль-конкурс «Крок до зірок», у якому взяли участь учні вокально-хорового відділення. Свою майстерність продемонстрували як зовсім юні вокалісти, які тільки роблять перші кроки на сцені, так і ті, хто вже набув певного сценічного досвіду.

 У прифронтовому Покровську встановили меморіальний камінь Героям Небесної сотні

Сьогодні у Покровську було закладено пам’ятний знак, присвячений подіям Революції Гідності 2013-2014 років. Камінь на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні було розташовано на алеї між вулицями Меморіальна  і Захисників України. Ініціаторами встановлення меморіального знаку виступили місцеві активісти з організації «Патріоти Українського Донбасу», які самостійно відшукали та обробили камінь.

 Година пам’яті «Небесна сотня. Герої не вмирають»

20 лютого Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. З нагоди вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні у Районному будинку культури “Ювілейний” пройшла година пам’яті «Небесна сотня. Герої не вмирають».

 Виховний захід «В нашій пам’яті вони назавжди…»

Герої не вмирають, вони повертаються на небо… Для кожного українця ці слова болючі і актуальні. 20 лютого Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні – тих, хто загинув на Майдані у 2013-2014 рр. заради  майбутнього нашої держави.

У Краєзнавчому музеї Нікольського району пройшов виховний захід «В нашій пам’яті вони назавжди…», присвячений подіям на майдані Незалежності у Києві.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *