Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 22 лютого 2018 року

У 2018 році міжнародні організації продовжать надавати підтримку Донецькій області

У 2017 році міжнародними донорами на відновлення та розбудову інфраструктури та соціальних об’єктів у Донецькій області було спрямовано 15,3 млн євро та 17,4 млн доларів. Про це під час колегії Донецької облдержадміністрації заявила директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко.

На колегії ДонОДА прийняли обласну програму по забезпеченню житлом дітей-сиріт

Під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації був прийнятий проект програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018 – 2020 роки». Згідно неї, протягом трьох років має бути придбано не менше 750 одиниць житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Єдиний шлях розвитку області – шлях до формування громад», – Павло Жебрівський

22 лютого відбулось засідання колегії Донецької облдержадміністрації, на якому розглянули питання щодо реалізації реформи децентралізації на Донеччині.

В ході засідання в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Людмила Биченко повідомила, що громади, які перейшли на прямі міжбюджетні розрахунки з державним бюджетом отримали 331 млн на розвиток інфраструктури.

Ще п’ять жінок отримали звання “Мати-героїня”

Нагородження пройшло в ході засідання колегії Донецької облдержадміністрації.

Звання “Мати-героїня” присвоєно Світлані Куценко (Краматорськ, мати п’ятьох дітей), Олені Лиженко (Дружківка, мати 5 дітей), Ользі Мірошниченко (Дружківка, мати сімох дітей), Аллі Мороз (Дружківка, мати шістьох дітей) та Ірині Рибалко ( Краматорськ, мати п’ятьох дітей).

«Гармонія таланту й долі»

«Гармонія таланту й долі» – під такою назвою в Дитячій центральній бібліотеці ім. О. Пушкіна провели літературно-музичну композицію для читачів-учнів. Вона була присвячена нашому талановитому земляку, великому українському поету, ювіляру, патріоту і правдолюбу – Василю Стусу.

Кардіохірурги з Інституту Амосова провели безкоштовний прийом дітей у Краматорську

Безоплатний прийом сьогодні проводять спеціалісти  інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова у Краматорську. На огляд приїхало понад сто охочих з різних міст Донеччини.

Консультації надають шестеро спеціалістів, паралельно читають лекції для місцевих медиків, кардіологів, дитячих терапевтів, працівників пологового будинку.

Маріупольський міський ліцей провів традиційну благодійну акцію

У рамках декади військово-патріотичного виховання Маріупольський міський ліцей провів щорічну сімейну благодійну акцію «Допоможи бійцю». Вже четвертий рік поспіль ліцеїсти, їхні батьки та вчителі збирають військовим предмети першої необхідності.

Цього разу ліцей відвідали бійці 501 батальйону 36-ї бригади морської піхоти, які знаходяться на передовій. Командир підрозділу розповів ліцеїстам про фронтове життя, про те, як їм нелегко бути далеко від дому і рідних. Але вони з гідністю виконують свій обов’язок захисника.

Гандбольний клуб «Донбас» посів третю сходинку турнірної таблиці

Завершився черговий матч гандбольного клубу «Донбас» в рамках Чемпіонату України серед команд «Суперліги». Домашні поєдинки головна гандбольна команда Донецької області проводить у Маріуполі.

До Маріуполя прибули білоруські автобуси

Парк комунального транспорту Маріуполя поповнився 14 новими автобусами білоруського виробництва.

У Мирнограді школярі потрапили в світ професій

Спеціаліст з профорієнтації Мирноградського міського центру зайнятості Любов Міркіданова відвідала школу № 5 ім. Валерія Доценко, де відбулася профорієнтаційна інтерактивна гра “Світ професій – безмежний”.

Під час гри старшокласники дізналися про професійно-важливі якості, які притаманні людям різних професій, розширили знання про світ професій за допомогою міні-вікторини, ознайомилися з факторами, які впливають на вибір професії.

Понад 100 українських компаній заявили про наміри співпрацювати з ДП «Артемсіль»

105 українських компаній заявили про наміри співпрацювати з ДП «Артемсіль» в 2018 році. Саме така кількість потенційних споживачів направили свої заявки в період проведення кампанії з укладання договорів на поставку продукції на території України.

Розгляд заявок та прийняття рішень про співпрацю проводилося колегіально комітетом зі збуту і маркетингової політики ДП «Артемсіль».

В місті відкрили кабінет сімейного лікаря

У віддаленому районі м.Новогродівка відкрито кабінет сімейного лікаря.

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *