Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 27 лютого 2018 року

Бізнес на котлетах: Переселенець з Донецька відкрив їдальню в Маріуполі

Переселенцю з Донецька Олександру Патяк знадобилося майже 2 роки для реалізації свого плану – відкриття студентської їдальні в Маріуполі. На розвиток власного бізнесу отримав грант від Програми розвитку ООН і посольства Великобританії і створив пункт громадського харчування за доступними цінами, передає «Радіо Свобода».

Колишня університетська їдальня знаходиться майже в центрі міста і тепер називається «Чорниця». Завдяки зусиллям підприємця тепер установа популярна не тільки серед студентів, а й серед працівників прилеглих офісів.

У Краматорську відремонтували ще один підземний пішохідний перехід

Днями закінчився перший етап робіт з поточного ремонту підземного пішохідного переходу на розі вулиць Олекси Тихого, Конрада Гампера та Центральної.

Комунальники відновили стелі та стіни, оновили підлогу. Замість старих освітлювальних приладів в переході встановили 57 нових світлодіодних світильників.

Під час другого етапу поточних робіт, що розпочнеться за сприятливих погодних умов, у переході відновлять сходи, вздовж яких встановлять бильця, та облаштують над ними навіси.

Маріупольчанка встановила два рекорди України на змаганнях з паурліфтингу

У Івано-Франківській області відбувся  Чемпіонат України з пауерліфтингу серед різних вікових категорій. Маріуполь та всю Донецьку область представляли спортсменки  КДЮСШ «Атлетик». За результатами змагань двоє спортсменок з нашого міста посіли перше місце.

У Маріуполі обговорили співпрацю з Європейським банком регіонального розвитку

Сьогодні Маріуполь з робочим візитом відвідав керуючий директор Європейського банку регіонального розвитку (ЄБРР) в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж і старший банкір ЄБРР, керівник сектора інфраструктури в Україні – Марк Магалецький. Вони зустрілися з міським головою Вадимом Бойченко і обговорили подальшу співпрацю з Маріуполем. Завдяки партнерству місто зможе значно розширити тролейбусний парк, закупивши новий комунальний, екологічно чистий транспорт.

Європейський банк виділить кошти на 60 нових тролейбусів для Маріуполя

Рухомий склад маріупольського ТТУ поповниться новими тролейбусами вже в цьому році.

Про це повідомив керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс МАЛіЖ в ході екскурсії по диспетчерського центру Маріупольського трамвайно-тролейбусного управління.

У Краматорську волонтери роздають безкоштовні сніданки

Щосуботи в Краматорську благодійна організація “Їжа життя” годує всіх бажаючих гарячими сніданками. Отримати безкоштовно тарілку каші приходить близько ста чоловік. Зазвичай вибирають місце в центрі, щоб людям зручно було дістатися.

Отримай нові можливості – стань «українським куркулем»!

Служба зайнятості Донецької області запрошує ініціативних, сміливих, креативних і заповзятих прийняти участь у конкурсі та долучитися до проекту «Український донецький куркуль» в рамках програми підтримки і розвитку малого та середнього бізнесу.

Щоб стати «українським куркулем», потрібно мати велике бажання, життєздатну бізнес-ідею або діючу підприємницьку діяльність та прагнення розвивати власну справу, скласти бізнес-план і заявку на участь у конкурсі, підготувати пакет документів, який необхідно подати до 13 березня 2018 року у департамент економіки Донецької облдержадміністрації за адресою: Краматорськ, вул. Б.Хмельницького, 6, каб.412.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *