Податківці Донеччини прийняли участь у засіданні круглого столу, організованому центром розвитку місцевого самоврядування

23 лютого 2018 року за ініціативи Донецького центру розвитку місцевого самоврядування у місті Краматорськ відбулось засідання у форматі круглого столу «Доходи місцевих бюджетів 2017. Очікування 2018» у якому прийняли участь представники Донецької обласної державної адміністрації та Головного управління ДФС у Донецькій області. Крім того, учасниками заходу стали запрошені експерти міжнародних організацій і представники об’єднаних територіальних громад Донецької області.

Ефективна та дієва система місцевого самоврядування є важливим елементом функціонування демократичної держави. Для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громади органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, основу яких складають кошти відповідних бюджетів. Тому питанням і проблемам, що стосуються формування дохідної частини бюджетів місцевого самоврядування, пошуку і реалізації їх наповнення, розширенню бази оподаткування була приділена значна увага на заході, що відбувся у м. Краматорськ.

Не залишились і осторонь питання щодо обміну інформацією між органами місцевого самоврядування та Державної фіскальної служби України, а також проблеми в оподаткуванні, з якими стикаються новостворені об’єднані територіальні громади.

Підбиваючи підсумки круглого столу, організатори заходу зазначили, що їм вдалось звернути увагу на основні проблеми діяльності об’єднаних територіальних громад в сфері фінансів та визначитись з алгоритмом їх подальшого вирішення.

ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *