У Добропільській лікарні відкрили кабінет комп’ютерної томографії

У місті Добропілля відбулось урочисте відкриття кабінету комп’ютерної томографії та введення в дію томографа на базі Добропільської лікарні інтенсивного лікування. Обладнання було придбано за кошти обласного бюджету.
Працівники лікарні кажуть, що томограф відкриває принципово нові можливості для виявлення та лікування більшості травм. Лікар-рентгенолог Віталій Маслов підкреслив, що дане обладнання вже дозволило оперативно виявити гематому мозку та врятувати життя людині, у подальшому можливості томографа будуть розширюватись.
«Не важливо, скільки коштує це обладнання. Якщо воно дозволить врятувати життя хоча б одній людині – воно виконає свою місію. Впевнений, що у подальшому лікарня буде отримувати сучасне обладнання та зможе надавати будь-яку медичну допомогу», – заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.
Очільник області наголосив, що це вже третій кабінет комп’ютерної томографії. Раніше такі кабінети були відкриті у містах Селидове та Велика Новосілка. Також Павло Жебрівський підкреслив, що найближчим часом у області має з’явитись ще декілька кабінетів комп’ютерної томографії та два апарати магнітно-резонансної томографії.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *