“Всі незадоволені. Соціологія показує, що українці незадоволені владою. …

“Всі незадоволені. Соціологія показує, що українці незадоволені владою. Кредитні рейтинги країни говорять, що українці мають рацію. Українці хочуть змін. МВФ розповідає, які зміни потрібні. Українці хочуть нові обличчя в політиці. Українці перебувають в апатії, кажуть про еміграцію. І українці чекають, коли ж до влади прийдуть люди, які принесуть зміни. Українці розуміють, що все працює неправильно, і країна потребує не косметичного ремонту, коли інститути держави необхідно підфарбувати, а докорінних змін, починаючи від фундаменту і закінчуючи дахом, який поки ще тримається на чесному слові і парі цвяхів. Українці хочуть побачити людей, які принесуть їм зміни.

Якою повинна бути ця людина або люди? Що вони повинні зробити? По-перше, вийти і визнати, що все не працює. Сказати правду. Постійно говорити правду. Називати чорне чорним, а біле білим.

По-друге, показати, що потрібно зробити. Щоб система запрацювала правильно. А для цього треба знати, як воно повинно працювати. Не вигадувати український велосипед, а взяти і розповісти українцям, що велосипед уже працює.

Самі ці люди не можуть бути з системи. Просто тому, що перебуваючи в системі, ти приймаєш її правила гри, обростаєш зв’язками. Тому можеш лише підфарбувати, але не зломити все під три чорти і побудувати заново. Тому що навіть, якщо ти сповнений благими намірами, твої дії все одно завдадуть шкоди інтересам, твоїм і твоїх друзів. І ці інтереси завжди переможуть добрі наміри, породять компроміси і все закінчиться косметичним ремонтом”.

Сергій Фурса, інвестиційний банкір

Наше завдання – не змінити одного ставленика олігархії на іншого, а змінити правила управління державою. Не зруйнувати державні інституції, а очистити їх від корупціонерів та зрадників. Ми вимагаємо створення в Україні незалежного Антикорупційного суду, що стане єдиним органом державної влади, який виноситиме вироки у корупційних справах, скасування депутатської недоторканності та створення процедури імпічменту президента. Кругова порука, котра заполонила українську політику та державну службу, зруйнується, щойно перші топ-корупціонери опиняться за гратами

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *