Звернення Павла Жебрівського з нагоди четвертої річниці загибелі Героя України Дмитра Чернявського

Чотири роки потому від рук проросійських найманців під час мирного мітингу пішов з життя Герой України, 22-річний Дмитро Чернявський. 13 березня 2014 року у Донецьку відбувалась акція «За єдину Україну», на яку прийшли близько тисячі українських патріотів. Вони зібрались на площі міста, щоб своєю присутністю висловитись за територіальну цілісність держави України. Розуміючи можливу небезпеку для учасників акції з боку вороже налаштованих проросійських сил, організатори з числа добровольців сформували охорону для учасників цього проукраїнського мітингу. Дмитро Чернявський був одним з перших, хто зголосився стати в ряди охоронців.

В цей час юрба агресивних проросійських молодиків оточила охоронців мітингу. Намагаючись уникнути сутички, хлопцям довелося зайти в міліцейський автобус. Але найманці-гопники із депресивних містечок Донеччини та ’’гастролери’’ із російського Ростова-на-Дону розбили вікна в автобусі й почали кидати всередину димові шашки та пускати сльозогінний газ.

Центральний майдан Донецька перетворився у справжнє поле бою. Розпочалась рукопашна бійка активістів Майдану з озброєними проросійськими бандитами. Десятки постраждалих в цей день були доставлені до лікарень з черепно-мозковими травмами різного ступеню тяжкості, а троє людей загинули в тій страшній сутичці. Дмитро зазнав підступного ножового поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів та помер у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 94/2015 від 20 лютого 2015 року Дмитру Чернявському було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *