Звернення Павла Жебрівського з нагоди Дня українського добровольця

14 березня країна відзначає День українського добровольця. У ці дні чотири роки тому розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, який сформувався з лав самооборони Майдану. Вчителі, лікарі, студенти, підприємці, інженери рушили з барикад у центрі Києва на Донбас – боронити Україну.

Весною – влітку 2014 року добровольчі батальйони врятували незалежність України. Ворог, здається, врахував все, окрім незламного духу українського народу. Добробати активно організовувалися по всіх містах країни і саме вони стали ідеологічною основою для відродження української армії.

Цей день став справжньою датою народження Українського добровільно-визвольного руху, до якого за покликом вступили тисячі учасників столичного та місцевих майданів – творців Революції Гідності, а також небайдужі українці. У цьому святі – героїзм українських чоловіків.

З вдячністю за мужність, жертовність і готовність у найскладніші часи стояти в обороні України, бажаю вам, шановні добровольці, миру, родинної злагоди, здоров’я, щастя й нових звершень у благородній справі служіння Україні та її народові. І нехай нарешті запанує мир на нашій землі!

Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *