Програма СБУ допомогла ще двом колишнім бойовикам повернутися до мирного життя



Програма Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» допомогла ще двом колишнім учасникам незаконних збройних формувань повернутися до мирного життя.
Оперативники спецслужби встановили, що у квітні 2014 року мешканець Дружківки під впливом російської пропаганди приєднався до незаконних збройних формувань терористів «ДНР». Перебуваючи у складі бандугруповання, він чергував на незаконних блокпостах бойовиків поблизу Слов`янська. Згодом чоловік зрозумів, що справжні ідеали «руського миру» – розбої, грабежі та катування. Добровільно покинути угруповання було неможливо – всі хто виявляв небажання «служити» або висловлював свою думку щодо злочинної діяльності бойовиків безслідно зникали. Втекти вдалося лише під час звільнення Слов`янська силами антитерористичної операції. Майже два роки колишній бойовик переховувався від правоохоронців у рідному місті. Дізнавшись про Програму СБУ, він добровільно зустрівся із співробітниками спецслужби та повідомив про вчинене правопорушення.
Також Програмою СБ України скористався ще один житель Донеччини. Мешканець Лиману Донецької області у 2014 році приєднався до терористичної організації «ДНР». Він чергував на незаконному блокпості бойовиків поблизу Дробишевого.
Ставши свідком жахливих злочинів з боку своїх «поплічників», чоловік покинув лави бандугруповання. Після звільнення Лиману силами антитерористичної операції він певний час переховувався в місті. Про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» колишній бойовик дізнався від родичів, після чого звернувся до правоохоронців із відповідною заявою.
Після перевірки співробітники СБ України встановили, що обидва мешканці Донеччини не брали безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняли інших тяжких та особливо тяжких злочинів. Через це суд звільнив двох колишніх учасників НЗФ від кримінальної відповідальності.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *