“Під час нещодавнього знесення наметів протестувальників під Верховною …

“Під час нещодавнього знесення наметів протестувальників під Верховною Радою, журналісти, очевидно, утрималися через тиск і, скоріше, вдалися до поверхового висвітлення теми, ніж до глибокого занурення в проблему, як того вимагає подібна серйозна тематика. Сам факт того, що журналісти розповідають, що відчувають тиск уникати деяких тем через загрозу фізичного насильства, або політичний тиск, з використанням таких практик як “темники”, чи економічний тиск від видавців або власників – залишається великою проблемою для українських ЗМІ та свободи слова в Україні, яку неодмінно треба вирішувати.”

Метью Шааф, директор представництва Freedom House в Україні

Тиск на журналістів здійснюється керівництвом комерційних каналів, які контролюються олігархами. Ми вважаємо неприпустимим обмеження свободи слова та переконані, що журналістські стандарти повинні дотримуватись усіма засобами масової інформації, незалежно від їх форми власності.

Саме тому рух “Визволення” пропонує започаткувати незалежний моніторинг за дотриманням професійних стандартів висвітлення подій в українському інформаційному просторі. Для цього при Національній раді з питань телебачення та радіомовлення буде створено групу незалежних експертів. Ті телеканали, які регулярно порушуватимуть встановлені вимоги, після одного попередження будуть позбавлятися ліцензій. А вже утворене суспільне телебачення та радіо отримуватимуть гарантоване законом фінансування за гроші платників податків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *