Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 23 березня 2018 року

Скарбниця творчості

В МПК ім. Леоніда Бикова відбувся музично-поетичний вечір «Скарбниця творчості», присвячений 150-річчю м. Краматорська та Всесвітньому дню поезії. Поети літературного об’єднання ім. М. Рибалка – Микола Супліченко, Галина Онацька та Ігор Углов, читали свої вірші, виконували авторські пісні про рідне місто Краматорськ, про Україну та рідну землю.

У міській раді обговорювали гендерно-орієнтоване бюджетування

Гендерне планування бюджету є актуальною темою в багатьох країнах. Більшість з них розпочинали впровадження та реалізацію гендерних бюджетів як пілотних проектів, і в деяких країнах такі проекти досягли значних успіхів.

У Краматорську в межах проекту “Відновлення управління та примирення в громадах, що постраждали від кризи в Україні”, який реалізується ООН Жінки, представники ГО “Бюро гендерних стратегій і бюджетування” провели моніторингове фокус-групове дослідження. Його мета – з̓ясування гендерного впливу заходів, які відбувалися впродовж реалізації проекту у Краматорську протягом минулого року.

У Маріуполі відзначили День Національного відродження Греції

В актовiй залі Маріупольського державного університету панувала справді урочиста та святкова атмосфера. У цей день у 1821 році почалося визвольне повстання, яке позбавило греків від більш ніж чотирьохсотрічного Османського ярма. Розділити з грецькою діаспорою момент прийшли почесні гості: голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко – Пічаджи, радник голови Донецької облдержадміністрації Дмитро Ляшов, секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, Генеральний консул Греції в Маріуполі Елені Георгопулу і проректор Маріупольського державного університету Олена Булатова.

Це національне свято об’єднує весь багатомільйонний грецький народ, представники якого сьогодні мешкають у самих різних куточках земної кулі. Маріуполь, як столиця грецького еллінізму, теж з особливим почуттям відзначає.

Вадим Бойченко приймає участь у Конференції з демократичного врядування: забезпечити прозорість

Сьогодні в Києві стартувала четверта щорічна Конференція з демократичного врядування: забезпечити прозорість. Організатор заходу – Міжнародній республіканський інститут (IRI). У дводенній конференції бере участь міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Учасники конференції зможуть обговорити основні тенденції в галузі муніципального управління в Україні. Вони також отримають результати щорічного рейтингу українських міст та муніципального опитування. Дослідження відбиває думки понад 19 тисяч українців, яких опитували у всіх 24 обласних центрах України, а також у  Маріуполі та Сєвєродонецьку.

Студенти ДонНТУ-переселенця перемогли на обласному чемпіонаті з баскетболу

Збірна команда Донецького національного технічного університету, що з 2014 року базується у Покровську, зайняла 1 місце в чемпіонаті Донецької області з баскетболу серед студентів університетів, академій та інститутів (закладів вищої освіти ІІІ-IV рівнів акредитації).

Чемпіонат проходив у Краматорську.

В ДонНТУ провели семінар представники провідної ІТ-компанії України

В Донецькому національному технічному університеті для студентів і викладачів факультетів КНТ і КІТАЕР пройшов черговий семінар від фахівців компанії «QuartSoft», із якою ВНЗ уклав договір про партнерство у вересні 2017 року.

Тема семінару – «Архітектура ігрових додатків».

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *