Ліквідація ямковості: з початку року в області усунено холодним асфальтобетоном близько 5 тис. м² новоутворених деформацій покриття

За інформацією відділу ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг та штучних споруд, організації та безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг у Донецькій області, з початку року на автошляхах загального користування державного значення ліквідовано близько 5 тис. м² новоутворених деформацій дорожнього покриття.

Левову частку робіт – майже 3 тис. м² – виконано із застосуванням холодного асфальтобетону, решту – методом просочення, чорним щебенем та іншими сумішами.

Нагадуємо: роботи в холодну пору року з використанням бітумно-мінеральних сумішей дозволяють захистити асфальтобетонне покриття проїзної частини від негативного впливу природних факторів та забезпечити у міжсезоння безпечний проїзд автотранспорту. Тимчасовий аварійний ямковий ремонт виконується до настання сприятливих погодних умов, після чого розпочинається плановий поточний дрібний ремонт із застосуванням гарячого асфальтобетону.

Як повідомлялось раніше, в області розпочинаються роботи з ліквідації ямковості із застосуванням гарячого асфальтобетону. Для виготовлення необхідного будматеріалу ДП «Донецький облавтодор» традиційно запустить власні асфальтобетонні заводи (АБЗ), розташовані у Нікольському, Великій Новосілці, Покровську, Бахмуті та Лимані. Як і торік, потужності облавтодору (за договорами субпідряду) посилять виробничі бригади сторонніх підприємств.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Обережно об’їжджати ділянки, на яких тривають ремонтні роботи та які позначені попереджувальними, заборонними та наказовими дорожніми знаками! 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *