Павло Жебрівський зустрівся з Головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні

27 березня у Краматорську відбулась  зустріч голови облдержадміністрації Павла Жебрівського з Головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманном. В ході зустрічі були розглянуті питання щодо гуманітарної ситуації в регіоні, питання допомоги внутрішньо переміщеним особам та проблеми, вирішення яких потребують підтримки міжнародних організацій (зокрема, відновлення газопостачання у Мар’їнці та Красногорівці, відбудова корпусів психіатричної лікарні у Слов’янську, а також реалізації програми «Вода Донеччини».

«Питання водопостачання залишається найактуальнішим для області – як на контрольованій, так і на непідконтрольній українській владі території, тому потребує якнайшвидшого вирішення», – наголосив Павло Жебрівський.

Також очільник області подякував Міжнародному Комітету Чергового Хреста за реалізовані на території Донеччини гуманітарні проекти. Зокрема, 5 тисяч мешканців прифронтової зони отримали допомогу на підготовку до зими їхніх помешкань; допомагає МКЧХ у відновленні пошкодженого житла у Авдіївці; завдяки фінансовій підтримці організації невдовзі від Гладосового до Бахмута курсуватиме рейсовий автобус – по дорозі, яка була зроблена  силами ДонОДА. Також в ході зустрічі обговорили питання подальшої співпраці.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *