Громадські діячі та правозахисники Луганщини зустрілися з представниками …

Громадські діячі та правозахисники Луганщини зустрілися з представниками НАБУ

Сьогодні, 27 березня, в облдержадміністрації відбулася зустріч громадськості та правозахисників Луганської області з директором Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Юрієм Кравченком.

У заході взяли участь представники Сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату ОДА і заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Зайцев.

На початку зустрічі директор Харківського територіального управління Юрій Кравченко доповів про результати діяльності НАБУ та саме підрозділу в Харкові, у повноваженнях якого знаходяться сім областей України.

Більш детально він зупинився на порядку звернення до НАБУ, діяльності детективів цього правоохоронного органу, основних його функціях, організованих акціях та механізмі потрапляння до Ради громадського контролю при НАБУ.

«Серед основних наших принципів – верховенство права, законність, повага та дотримання прав і свобод людини та громадянина, підконтрольність й підзвітність суспільству та визначеним законом державним органам», – акцентував Юрій Кравченко.

Посадовець наголосив, що для НАБУ є важливим взаємодія з громадськістю та засобами масової інформації. Що стосується Харківського територіального управління, то тільки у поточному місяці це вже друга така відкрита зустріч і перша на Луганщині.

Понад усе присутні цікавилися найбільш резонансними розслідуваннями та розкриттям корупційних правопорушень в Україні, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, механізмами обробки звернень, переліком посад, які підпадають під перевірку НАБУ. Також вони зверталися за наданням рекомендацій у подальшій діяльності своїх організацій.

Крім того, правозахисники та громадські діячі мали змогу отримати консультації на хвилюючі їх питання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *