Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 29 березня 2018 року

Зустріч командування штабу АТО з главою Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні

Пройшла зустріч командування і робочої групи штабу АТО з главою Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманном.

Обговорювалася низка важливих питань гуманітарної складової: забезпечення мінної безпеки; порядок перетину громадянами лінії зіткнення; мінімізація наслідків збройного конфлікту.

Краматорські вокалістки здобули нові перемоги

У Києві пройшов Х Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої творчості «Сонце за нас!».

Цей фестиваль підтримує ГО «Фонд пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира» і Міністерство культури України. Виступи учасників конкурсу оцінюють видатні діячі мистецтв нашої країни.

Краматорськ та Школу мистецтв №1 на цьому престижному фестивалі представила Бегларян Катерина.

Вона отримала диплом лауреата I ступеня (номінація – «артист») і сертифікат на суму 300 доларів на запис пісні.

А також Реброва Дарина, яка була відзначена дипломом лауреата III ступеня ( «артист»).

У Краматорську відкрилася виставка «УПА – відповідь нескорених народу»

В художньому музеї Краматорська відкрилася виставка «УПА – відповідь нескореного народу». Вона є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лоіцького» та Галузевої Державного архіву Служби безпеки України до 75-ї річниці створення УПА.

На 12 стендах першої частини виставки показана боротьба воїнів УПА з нацистським режимом. Від арештів Степана Бандери і Ярослава Стецька німецькими спецслужбами в липні 1941 року, до звільнення останніх націоналістів – укладених концтаборів в травні 1945 року. 12 стендів другої частини виставки розповідають про боротьбу УПА з комуністичним режимом.

Дружківчанам розповіли про французькі інвестиції позаминулого століття

У стінах Дружківського історико-художнього музею відбулося відкриття виставки «Міжнародні інвестиції в Україну з кінця ХІХ – початку ХХ століття». Це дослідження маловідомої теми взаємозв’язків України з державами Європи та всього світу кінця ХІХ – початку ХХ сторіччя, яке руйнує міф про радянську індустріалізацію України. В першій частині йшлося про Бельгію і її вплив на регіон. Друга частина розповідає про взаємозв’язки із Францією, а третя частина включатиме історію взаємовідносин з іншими країнами Європи та Америки.

Слов’янські пауерліфтери вдало виступили на чемпіонаті України серед спортсменів з вадами зору

У Рівному відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів із вадами зору, у якому взяли участь 120 спортсменів.

Донецький регіональний центр «Інваспорт» на змаганнях представили 13 спортсменів (12 зі Слов’янська, один – з Бахмута).

Маріупольські боксери стали призерами змагань в Ізраїлі

У Ізраїлі пройшов міжнародний турнір змагань з боксу у трьох вікових підгрупах – юнаки, юніори, молодь. Загалом у змаганнях брали участь 110 боксерів, які представляли Ізраїль, Казахстан та Україну.

Нашу країну предствляли троє вихованців із Маріуполя СК «Атлет», які тренуються під керівництвом Музики А.П.

Маріуполець Микола Башманов провів 2 переможні бої, завоювавши перше місце. Срібні відзнаки привезли додому Іван Башманов та Арсеній Теслюк.

Усього за підсумками турніру два срібла та одне золото на рахунку маріупольських боксерів.

Маріупольські спортсмени на чемпіонаті Європи завоювали 58 медалей

У Ризі пройшов чемпіонат Європи з карате. У змаганнях брали участь понад 700 спортсменів з 11 країн. Вісім вихованців Олега Шухмана стали призерами чемпіонату.

Програма складалася з участі від 6 до 8 номінаціях. Маріупольські спортсмени вдало виступили і поповнили скарбничку нагород. У рідний Маріуполь вони привезли 58 медалей, з яких 29 золотих, 12 срібних та 17 бронзових.

Маріупольські студенти допомогли зібрати кошти на дорогу операцію

Свою небайдужість проявили студенти Маріупольського державного університету. Вони організували ярмарок, на якому продавали власно виготовлену випічку. Виручені кошти передали дівчині на дороговартісну операцію за кордоном.

Дівчина, якій потрібна операція – колишня студентка МДУ. Тому заклад просто не міг залишитися байдужим.

Кошти були необхідні терміново. Акція продовжувалася протягом дня. За цей час студенти зібрали п’ять тисяч гривень.

Делегація з Маріуполя зустрілася з мерією Гданська

Делегація з Маріуполя на чолі з міським головою Вадимом Бойченко зустрілася з мером Гданська, його заступниками та головою міської ради. Мета – вивчити досвід європейських колег від управління житловим фондом до залучення міжнародних інвестицій.

Засідання «круглого столу» з представниками міжнародних благодійних організацій

За участю заступника голови райдержадміністрації Володимира Шехірєва  відбулось засідання «круглого столу» з міжнародними благодійними організаціями.

На зустрічі були присутні представники управління Верховного комісара ООН у справах біженців, благодійних організацій, військово-цивільних адміністрацій міст Мар’їнка  та Красногорівка та інші.

Представники благодійних організацій надали результати своєї діяльності на території району, проаналізували подальші потреби населення, що проживають на лінії зіткнення та визначили пріоритетні напрямки подальшого надання гуманітарної допомоги

Правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

В рамках проекту спеціалістами Добропільського районного ЦСССДМ протягом І кварталу, в загальноосвітніх закладах, сільських та селищній радах, будинках культури Добропільського району проведено 50 інформаційно-просвітницьких заходів, в яких прийняло участь 344 особи. Під час проведення було розповсюджено буклети, плакати відповідної тематики.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *