На колегії в Донецькій ОДА представили обласну програму з забезпечення безпеки

Сьогодні у Мирнограді відбулось засідання колегії облдержадміністрації, на якому представили обласну програму забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і територій області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2020 роки.

«Донецька область переживає сьогодні надзвичайно складний період свого розвитку. Така ситуація вимагає рішучих дій облдержадміністрації, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, органів місцевого самоврядування на основі ретельного аналізу наявних проблем, забезпечення послідовності в реалізації реформ, а також оцінювання їх наслідків. Тому реалізація такої програми є дуже важливою для Донеччини», – зазначив заступник директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА Валерій Кобижча.

Головною метою Програми є забезпечення мінімально достатнього рівня  безпеки населення і територій області та ефективних дій щодо попередження і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, ліквідації пожеж і рятування людей на водних об’єктах.

Валерій Кобижча розповів, що для досягнення мети програми потрібно зосередити зусилля на розвитку єдиної системи цивільного захисту, приведенні наявного фонду захисних споруд цивільного захисту у готовність для використання за призначенням, обладнання найпростіших укриттів та забезпечення засобами індивідуального захисту.

В результаті виконання Програми в області буде забезпечено належний рівень безпеки населення і територій області, підготовлені мобільні, професійні, достатньо укомплектовані органи управління та сили територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту.

 «Я неодноразово наголошував на тому, що до всього, що робиться на Донеччині має бути системний підхід. Особливо це стосується питання забезпечення безпеки в регіоні, адже від цього залежить спокій наших громадян, розвиток та покращення життєдіяльності області», – наголосив очільник області Павло Жебрівський. Також він висловив деякі зауваження, але рішенням колегії програму було прийнято.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *