Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 30 березня 2018 року

Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків

У Дитячій центральній бібліотеці ім. О. Пушкіна відбулося справжнє свято – презентація нової книги, яка вийшла цього року у видавництві «Книголав» – «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків». На зустріч з читачами бібліотеки завітали з Києва творці дитячої книги,  автор – Марк Лівін,  та кураторка проекту Катерина Котвицька.

У Дружківці відкрилася виставка, присвячена французьким інвестиціям

Нова виставка «Міжнародні інвестиції в Україну з кінця XIX – початку ХХ століття» проходить в рамках проекту «Музей відкритий на ремонт». Основна ідея заходу – розповісти про вплив європейських країн і Америки на розвиток індустрії у Донецькому регіоні.

Фінал чемпіонату міста Слов’янська з боулінгу серед учнівської та студентської молоді

У розважальному центрі «TALER» відбувся фінал чемпіонату міста Слов’янська з боулінгу серед учнівської та студентської молоді (група вищих навчальних закладів І-ІІ р.а.).

Фінал видався цікавим і напруженим: команди навчальних закладів показали набагато кращі результати ніж у відбіркових іграх. Учасники змагалися до останнього в запеклій боротьбі за перемогу.

“Неформальна освіта”

У ЦКД ім. Горького розпочався тренінг “Неформальна освіта через діалог”, організований ГО “Альтанка”. Присутні взяли участь у грі-знайомстві та розпочали перший (з трьох) днів семінару зі спілкування про критичне мислення.

Делегація з Маріуполя відвідала інноваційну школу Гданська

Делегація з Маріуполя на чолі з міським головою Вадимом Бойченко відвідала середню школу № 8 польського міста Гданськ. В Україні проходить реформа освіти, тому мета візиту – ознайомитися з інноваційними підходами в навчанні дітей і з передовими практиками.

У школі просторо і креативно. Бібліотеки та зони відпочинку продумані таким чином, щоб усім дітям було комфортно і вони могли вільно розвивати свої здібності.

Представникам муніципалітету розповіли про роботу центру зайнятості

У Маріуполі провели День відкритих дверей центру зайнятості. Гості – представники Центральної районної адміністрації, Департаменту адміністративних послуг, Маріупольської об’єднаної державної податкової інспекції та Пенсійного фонду України у Маріуполі.

Директор центру зайнятості Юрій Чуприн ознайомив присутніх з роботою Онлайн-центра працевлаштування, Кейс-офісу, Молодіжного центру «Profi challenge», бізнес-школи для молоді «Start Up» та Клубу «Свідомого батьківства». Керівник центру зайнятості підкреслив, що використання дистанційних форм та існуючих гаджетів виводить надання послуг на новий рівень взаємодії з клієнтами.

У Маріуполі розпочинається театральний фестиваль

Театральні колективи Палаців культури міста почали представляти глядачеві свої кращі спектаклі.

Офіційно розпочинається фестиваль з моноспектаклю київського театру «Сузір’я» – «Новеченто (1900-ий)», який створено за романом італійського письменника Алессандро Баріко. Показ відбувається за підтримки Департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради та Народного депутата України Сергія Тарути.

У березні троє маріупольських школярів стали призерами Всеукраїнських олімпіад

Всеукраїнських учнівських олімпіадах з математики та історії. Це троє учнів технічного ліцею та НВК «Гімназія-школа» №27. Вони гідно представили Маріуполь на національному рівні, посівши треті місця.

На олімпіаді з математики честь Маріуполя захистили учні технічного ліцею Микита Харін та Даніїл Забільський. Навчаються вони у восьмому класі фізико-математичного профілю.

А на олімпіаді з історії гідно виступила учениця дев’ятого класу НВК «Гімназія – школа» №27 Анастасія Саніна. Вона посіла третє місце серед 200 учасників з усієї країни.

Юні художники Бахмута

Управління освіти Бахмутської міської ради розпочало проведення  міського фестивалю дитячої творчості «Маленькі зірочки Бахмута» серед вихованців закладів дошкільної освіти міста.

Цей фестиваль проводиться щороку з метою соціального заохочення розвитку дитячої творчості та створення умов для самореалізації творчого потенціалу особистості дитини в різних жанрах мистецтва,  розкриття творчого  потенціалу дітей та педагогів, формування художньо-продуктивної, мовленнєвої, особистісно-оцінної  та соціально-комунікативної компетенцій вихованців дошкільної освіти. У цьому році організатори фестивалю  додали нову номінацію «Юний художник».

Чемпіонат міста з настільного тенісу серед людей з інвалідністю

У приміщенні стадіону «Металург» відбувся чемпіонат міста з настільного тенісу серед людей з інвалідністю з порушенням слуху, в якому прийняло участь 6 жінок и 7 чоловіків.

У Селидовому матері загиблого воїна АТО вручили орден «за мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Кожна нагорода повинна знаходити свого героя. Нажаль, в такий скрутний для країни час, нагороди героям частіше за все дістаються посмертно. Ось і сьогодні, в приміщенні Селидівської міської ради орденом була нагороджена мати загиблого в АТО Олександра Сухініна.

Сержант Сухінін Олександр Віталійович (позивний «Баня») народився 25 квітня 1972 року в м.Макіївка, майже все життя прожив у м.Українськ.

Ростислава Кравченка включено до збірної країни з боксу

Майстер спорту з боксу, стипендіат Селидівської міськради як перспективний спортсмен, член збірної команди України з боксу, Ростислав Кравченко зараз знаходиться на зборах у Харкові.

Він разом з командою готується до Міжнародного турніру з боксу серед чоловіків класу «А» пам’яті М. Мангера

У Покровсько-Ясинуватському ОМВК пройшов Всеукраїнський єдиний стрілецький день

На базі Покровсько-Ясинуватського ОМВК був організований Всеукраїнський єдиний стрілецький день. До навчальних занять були залучені військовослужбовці роти охорони Покровсько — Ясинуватського ОМВК та військовозобов’язані, які призначені для доукомплектування роти охорони військового комісаріату.

Близько 100 військовослужбовців та військовозобов’язаних були присутні на практичних навчаннях.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *