М-03 Київ-Харків-Довжанський: ремонт міжнародної траси здійснюватиметься за рахунок державного та обласного бюджетів

У 2018 році за рахунок загального фонду Держбюджету та спеціального фонду обласного бюджету (коштів «митного» експерименту) планується відремонтувати поточним середнім ремонтом 21,2 км міжнародної траси М-03 Київ – Харків – Довжанський.

На даний час визначено переможця процедури відкритих торгів щодо ремонту ділянки М-03, протяжністю 11,5 км, розташованої у Слов’янському районі, між кордоном із Харківщиною та Слов’янськом, від повороту на Святогірськ (примикання а/д Т-05-21) у напрямку Слов’янська.

Крім того, розпочато процедуру відкрити торгів щодо поточного середнього ремонту ділянки траси, протяжністю 9,7 км, розташованої від Слов’янська у напрямку Бахмута (до повороту на с. Никонорівка).

Також заплановано розпочати й капітальний ремонт двох ділянок 31 км дороги (перехідних об’єктів на 2019 рік). Після завершення капремонту стратегічну трасу у межах Донецької області, від кордону з Харківщиною до Бахмута, буде повністю відремонтовано.

Нагадаємо, автомобільна дорога загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський пролягає територією Слов’янського та Бахмутського районів і співпадає з найдовшим європейським транспортним коридором Е-40.

У 2017 році за рахунок Державного та обласного бюджетів було відремонтовано 15 км міжнародної траси. Ділянку дороги поблизу Слов’янська облаштовано системою автономного вуличного освітлення на сонячних фотомодулях. На кордоні з Харківською областю встановлено автономну систему метеоконтролю, відеонагляду та освітлення. Сучасне обладнання працює від невичерпних та чистих джерел енергії – сили вітру та випромінювання сонця.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *