Розпочато ремонт національної траси Н-20 за маршрутом Краматорськ – Слов’янськ

У Слов’янському районі Донеччини розпочався поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь.

Ремонтуєма ділянка національної траси розташована між Слов’янськом та Краматорськом. На даний час на об’єкті поточного середнього ремонту тривають роботи з фрезерування застарілого асфальтобетонного покриття. Загальна площа ремонтуємої ділянки – понад 88 тис. м².

Додамо, що автодорога Н-20 відповідає I категорії, довжина ремонтуємої ділянки – 5,2 км (кілометрова прив’язка: км 5+050 – км 10+305), ширина проїзної частини 16,0-21,0 м. Існуючий дорожній одяг має капітальний тип покриття із асфальтобетону, але знаходиться у незадовільному стані. На проїзній частині виявлено дефекти асфальтобетонного покриття у вигляді вибоїн, викришування, поперечних тріщин і сітки тріщин, колійності, напливів, руйнувань країв дорожнього одягу тощо.

Для захисту покриття від передчасного руйнування та поліпшення експлуатаційних показників ділянки дороги проектом передбачено:

  • посилення дорожнього одягу, а саме влаштування вирівнюючого шару із гарячого щільного крупнозернистого асфальтобетону та верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА-20);
  • укріплення залізобетонних водопропускних труб;
  • укріплення узбіч;
  • улаштування горизонтальної дорожньої розмітки тощо.

Одночасно з виконанням робіт із заміни покриття, передбачено й облаштування автобусних зупинок, перехідно-швидкісних смуг та примикань.

Договір на виконання робіт із поточного середнього ремонту укладено між Службою автомобільних доріг у Донецькій області та ТОВ «Славдорстрой». Джерело фінансування: кошти від «митного експерименту».

Увага! Ремонтні роботи виконуються під рухом! Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Зважати на тимчасові дорожні знаки! 

     Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *