Очільник області зустрівся з делегацією США

У Бахмуті відбулась зустріч голови Донецької ОДА з делегацією США на чолі з Сенатором Сенату США Робертом Портменом та Марі Йованович, Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні.
На зустрічі обговорили безпекову та гуманітарну ситуацію в області.

Павло Жебрівський зазначив, що ініціатива Президента України Петра Порошенка щодо введення на окуповану територію миротворчих військ (так званих голубих шоломів) зможе бути реалізована лише за підтримки міжнародної спільноти, зокрема і США – усі разом маємо примусити Путіна виконати міжнародні зобов’язання та примусити його до миру.

Сенатор Портмен не вперше в Україні, тому добре знає, що тут відбувається. Голова Донецької ОДА подякував йому за підтримку нашої країни та лобіювання (у найкращому розумінні цього слова) її інтересів у Сенаті США.

«Україна опирається путінській Росії, по суті, захищаючи цивілізований світ та його цінності – демократію, свободу й рівність. І платить за це високу ціну – життям своїх громадян. Нам приємно, що світ це розуміє і надає Україні свою всебічну підтримку», – наголосив Павло Жебрівський.

Також на зустрічі торкнулися й економічних проблем. Зокрема, проблеми інвестування в економіку області. Павло Жебрівський підкреслив, що захист іноземних інвестицій розглядає як свої особисті зобов’язання та відповідальність, та обговорив з Робертом Портменом можливість ознайомчого приїзду на Донеччину бізнесменів зі штату Огайо, структура економіки якого подібна до економіки Донецької області.

«Україна має усі шанси бути успішною, – зазначив сенатор, – тут є традиції, промисловість, величезний людський потенціал». Павло Жебрівський одякував йому за таку оцінку, додавши, що українське майбутнє – у цивілізованому світі, заснованому на системі спільних цінностей поваги до людини, її гідності та свободи.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *