У Вінниці відбулась розширена урядова нарада «Децентралізація та регіональний розвиток»

5 квітня  у Вінниці відбулась розширена урядова нарада з питань децентралізації та регіонального розвитку, у якій взяв участь Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Також у нараді взяли участь члени Уряду, керівництво обласних державних адміністрацій, обласних рад, міст, об’єднаних територіальних громад, керівники іноземних дипломатичних представництв, регіональних офісів реформ, представники Асоціації міст України, Української асоціації обласних та районних рад, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, міжнародних організацій, експерти.

Делегація від Донеччини на чолі з заступником голови облдержадміністрації Сергієм Добряком також взяла участь у заході.

Розпочалась нарада з виступу Президента України Петра Порошенка, в ході якого він зазначив, що децентралізація в Україні є питанням цивілізаційного вибору та складовою євроатлантичного курсу нашої держави

«Децентралізація – питання цивілізаційного вибору, політичної культури, і, якщо хочете національної безпеки», – підкреслив Петро Порошенко. Також він наголосив на тому, що для України це пріоритетна реформа. «Ще раз наголошую, що децентралізація наближає владу до людини, скорочує час для прийняття і реалізації рішень», – сказав Президент України.

В ході наради обговорили питання економічного зростання регіонів, децентралізацію у сфері освіти та охорони здоров’я, сталий розвиток місцевих громад.

Глава Уряду Володимир Гройсман у своєму виступі підкреслив, що доходи місцевих бюджетів зросли на понад 100 млрд грн, завдяки децентралізації. Окрім того, держава, в якості підтримки регіонів, направляє на місця за різними програмами понад 30 млрд грн. Але, оскільки ключовим завданням є розвиток економіки, то потрібно говорити про те, як примножити ці доходи.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *