Генеральний прокурор України Юрій Луценко змінив групу прокурорів, що …

Генеральний прокурор України Юрій Луценко змінив групу прокурорів, що будуть вести справу Івана Бубенчика. За словами Луценка, кваліфікація дій учасника Революції Гідності неправильна і саме тому він прийняв рішення призначити свою заступницю Анжелу Стрижевську головою нової групи прокурорів. Суд щодо обрання запобіжного заходу Івану Бубенчику відбудеться 5 квітня о 10:00, в Печерському районному суді Києва, за адресою вул. Хрещатик 42а.

Іван Бубенчик – активіст Євромайдану, командир батальйону “Захід-2”. Його затримали на українсько-польському кордоні у пункті пропуску “Шегині”. Він збирався поїхати до Польщі на півдня. Бубенчика підозрюють в умисному вбивстві двох беркутівців на Майдані. Однак, за словами адвоката Ігоря Коржука, прокуратура висуває звинувачення на основі кримінального провадження, що відкрите 14 лютого 2014 року. Тобто ще до фактичних вбивств спецпризначенців на Майдані. Це може свідчити про сфабрикованість усіх доказів наданих стороною обвинувачення. Вкотре прокурори борються з активістами та не можуть знайти вбивць Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, 3 квітня розпочалось судове засідання, де Івану Бубенчику мали обрати запобіжний захід. Прокуратура просила тримання під вартою. Захист підозрюваного попросив один день для ознайомлення з матеріалами справи, але слідчий суддя В’ячеслав Підпалий дав лише 3 години. Після цього адвокат подав клопотання про відвід судді. Сьогодні зранку суддя Печерського районного суду Віта Бортницька відхилила клопотання захисту, посилаючись на відсутність правових підстав для відводу Підпалого. Кримінальне провадження щодо загибелі беркутівців та інших правоохоронців під час Революції гідності розслідується ще з 2014 року. Проте до цього часу підозр нікому не оголошували

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *