Мер Києва Віталій Кличко ігнорує 90% звернень щодо корупції у столиці. За 2017 …

Мер Києва Віталій Кличко ігнорує 90% звернень щодо корупції у столиці. За 2017 рік і за перший квартал 2018 року від комісії Київради з питань законності та боротьби з корупцією на ім’я Кличка було направлено 34 звернення, що стосуються подолання корупції. Натомість отримано лише 5 відповідей на такі заяви. Як повідомляє голова цієї комісії Олег Бондарчук, комісія неодноразово просила столичного градоначальника розібратися з корупційними порушеннями в КМДА і столичних комунальних підприємствах, але Кличко навіть при наявності величезного штату підлеглих не діє.

Боротьба з корупцією сьогодні головне завдання для української державності. Кожен громадянин повинен усвідомити, що саме від нього залежить наскільки швидко буде подолана корумпована система в Україні. А обрані нами депутати, президенти, очільники міст та інші чиновники зобов’язані проводити систематичну боротьбу із цим явищем. Вважаємо, неприпустимим коли столичний голова просто ігнорує виконання своїх обов’язків. Він повинен негайно реагувати на усі можливі прояви корупції. Більше того, потрібно створювати органи, що будуть притягувати злочинців до відповідальності за свої вчинки або бездіяльність.

Рух «Визволення» наполягає на створенні Антикорупційного суду, що буде єдиним органом державної влади, який виноситиме вироки у справах топ-корупції. Такий орган повинен неодмінно користуватись підтримкою та довірою серед населення. Тому ми пропонуємо залучити до відбору суддів незалежних експертів з країн ЄС, Великої Британії, Сполучених Штатів та Канади

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *