Прокуратура більше не звинувачує Івана Бубенчика в умисному вбивстві. …

Прокуратура більше не звинувачує Івана Бубенчика в умисному вбивстві. Сьогодні о 17:00 заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська вручила нову підозру. В ній зазначається, що Бубенчик звинувачується у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та в незаконному поводженні зі зброєю. Питання про обрання запобіжного заходу наразі не ставилось.

Іван Бубенчик – активіст Євромайдану, командир батальйону “Захід-2”. Його затримали на українсько-польському кордоні у пункті пропуску “Шегині”. Він збирався поїхати до Польщі на півдня. Спочатку Бубенчику інкримінували умисне вбивство двох беркутівців на Майдані. За словами адвоката Ігоря Коржука, прокуратура висувала звинувачення на основі кримінального провадження, що відкрите 14 лютого 2014 року. Тобто ще до фактичних вбивств спецпризначенців на Майдані. Це може свідчити про сфабрикованість усіх доказів наданих стороною обвинувачення.

Нагадаємо, 3 квітня розпочалось судове засідання, де Івану Бубенчику мали обрати запобіжний захід. Спочатку прокуратура наполягала на триманні під вартою. 4 квітня стало відомо, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийняв рішення призначити свою заступницю Анжелу Стрижевську головою нової групи прокурорів. Стрижевська на першому ж своєму засіданні у цій справі відкликала клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя Печерського районного суду В’ячеслав Підпалий задовільнив заяву прокуратури

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *