«Цифри. Вони говорять самі за себе: в світовому рейтингу Україна перебуває …

«Цифри. Вони говорять самі за себе: в світовому рейтингу Україна перебуває на 76 місці за легкістю ведення бізнесу. Інші пострадянські країни вирвалися на десятки кроків вперед. Наприклад, за рейтингом Світового банку Казахстан на 36 місці, а Білорусь на 38 місці. Незважаючи на чотирирічні реформи, ринкову економіку і прогресивний менеджмент на високих посадах, Україна продовжує програвати в усіх світових “марафонах” за рейтингами.
Така оцінка країни свідчить про “простоту” регулювання бізнесу, а також про можливості захисту прав власності. Такий рейтинг – фактор, що відлякує, для інвесторів, відтік яких в рази збільшився в Україні за останні десять років.

Є багато причин, через які Україну все рідше розглядають як майданчик для інвестицій: починаючи від варварських масштабів корупції, імміграції “інтелекту”, архаїчної системи права і закінчуючи незацікавленістю влади в розвитку підприємницького і конкурентного ринку. Але у всього цього є першопричина – непереборне прагнення політиків і чиновників використовувати владу і правоохоронні органи, щоб нажитися на прибуткових секторах економіки.»

Злата Симоненко, експерт Реанімаційного пакету реформ

Рух «Визволення» наполягає на звільненні українського бізнесу від постійного контролю та непотрібних податків. Розроблений нами закон передбачає лише три податки – податок на розподілений прибуток, акцизні збори при продажі алкоголю, тютюну, палива та предметів розкоші, плюс мито при імпорті товарів з-за кордону. Все інше – це лише спосіб нажитися на чесних підприємцях і платниках податків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *