В Донецькій області стартувала благодійна акція «Серце до серця»

У Донецькій області стартувала благодійна акція «Серце до серця», яка триватиме з 2 по 22 квітня. Цього року акція проходить під гаслом «Почуй світ!», бо метою збору коштів є  придбання медичного обладнання для дітей із вадами слуху. За підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації у містах та районах області створені волонтерські осередки, які займаються зборами коштів в рамках цієї акції.

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця», був створений в Україні у січні 2006 року. Його засновники  (молоді люди) поставили перед собою мету – порятунок життя і здоров’я дітей та повернення довіри громадськості до благодійних організацій шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, усестороннього контролю і публічного звітування.

Представники ВБФ “Серце до Серця” публічно заявляють, що вся сума витрачається виключно на реалізацію Програми, не зважаючи на те, що закон дозволяє благодійним фондам витрачати певний відсоток, зібраних ними коштів на свої потреби. Це означає, що не взято жодної копійки із зібраних під час Акції грошей для покриття витрат, які не стосуються затвердженої Програми. За словами молодих ентузіастів, це зроблено спеціально, щоб кожен, хто віддає свої, хай навіть невеликі, гроші на допомогу дітям був впевнений, що вони докладно до копієчки підуть саме для реалізації заявленої мети. Закуплене медичне обладнання позначається штрих – кодами і передається дитячим лікувальним закладам у безоплатне користування з головною умовою, що всі діти обслуговуватимуться на ньому безкоштовно.

Перелік усього обладнання та адреси дитячих лікувальних закладів, в яких знаходиться обладнання є доступним широкому загалу на сайті Фонду та у ЗМІ. А в самих лікарнях громадяни легко можуть ідентифікувати обладнання закуплене Фондом за яскравими наклейками – логотипами і, відповідно, вимагати безкоштовного обслуговування для своїх дітей

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *