Верховна Рада не скасувала е-декларування для антикорупційних активістів. …

Верховна Рада не скасувала е-декларування для антикорупційних активістів. Народні депутати спочатку навіть не могли внести це питання до порядку денного. Коли відповідні законопроекти були винесені на голосування у залі забракло 11 голосів. Зокрема, проти голосували депутати «Опозиційного блоку» та «Радикальної партії». Президентський законопроект не підтримали і депутати від «Блоку Петра Порошенка» – 19 з них не голосувало, хоча фізично були присутні на засіданні. Таким чином активістам, що не подали відповідні декларації до 1 квітня цього року, загрожуватиме кримінальна відповідальність.

Вважаємо, що введення е-декларування для антикорупційних активістів – це помста за численні викриття хабарників та корупційних схем, на яких наживались клептократи на чолі з Порошенком. Світові лідери жорстко розкритикували введення е-декларування для антикорупційних активістів, а народні обранці обіцяли скасувати цю ганебну норму. Проте спромоглись лише розіграти спектакль, коли 2 найбільші у Парламенті фракції дають певну кількість голосів, яких, однак, не вистачає для ухвалення рішення.

Рух «Визволення» наполягає на скасуванні е-декларування для антикорупційних активістів. Система декларативної звітності повинна стосуватись тих осіб, що уповноважені на виконання функцій держави та отримують грошову винагороду з коштів платників податків. Громадські активісти – це люди, що контролюють розкрадання бюджетних коштів та оприлюднюють факти корупційних діянь чиновників. Вони не підпадають під категорію осіб, що повинні подавати е-декларації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *