Верховна Рада України прийняла в першому читанні президентський …

Верховна Рада України прийняла в першому читанні президентський законопроект про Нацбезпеку. Документ передбачає, що Міністр оборони та його заступники обираються серед числа цивільних осіб. Керівництво у сферах національної безпеки і оборони, відповідно до ухваленого закону, здійснює Президент. “За” відповідне рішення проголосувало 265 народних депутатів. У залі був зареєстрований альтернативний законопроект депутатів від фракції Об’єднання “Самопоміч”, але до голосування за нього так і не дійшло.

Закон про національну безпеку давно потрібно було прийняти. Міжнародні партнери України вже понад 2 роки вимагають стратегічного документу, який визначив би напрямки реформування української армії. Але прийнятий документ є досить суперечливим, особливо в тих пунктах, що стосуються повноважень Президента та відсутності контролю за його діяльністю в безпековому секторі. Все це може призвести до того, що Порошенко разом зі своїм олігархічним оточенням продовжуватимуть примножувати свої статки завдяки війні та не понесуть за це жодного покарання.

Рух “Визволення” підтримує зміни в українському оборонному секторі. Наприклад, потрібно повністю змінити нинішнє керівництво Генштабу, покарати усіх винних за котли, притягнути до відповідальності та посадити за грати корупціонерів, що наживаються на життях Героїв Війни за Незалежність. Однак не може одна людина зосереджувати всю владу над оборонним комплексом в своїх руках, тим більше коли ця людина є головним корупціонером в країні

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *