Суд Південної Кореї засудив до 24 років ув’язнення та штрафу у розмірі 16,9 млн …

Суд Південної Кореї засудив до 24 років ув’язнення та штрафу у розмірі 16,9 млн доларів колишню президента країни Пак Кин Х’є. Її визнали винною у хабарництві та зловживанні владою, що спричинило масовий хаос та призвело до безпрецендентного імпічменту. Суд встановив, що підозрювана змовилася зі своєю подругою Чхве Сун-сіль, щоб фонди її родини отримали близько 20 млн. доларів від компаній Samsung та Lotte в обмін та політичні вигоди.

Вважаємо, що в Україні повинні запрацювати механізми, які дозволять нам притягувати до відповідальності корупціонерів, які б посади вони не обіймали. Суди не повинні зважати на статус підозрюваного, а чинити справедливе правосуддя, базуючись на законодавстві.

Заради досягнення цієї мети рух “Визволення” вимагає створення незалежного Антикорупційного суду, який буде єдиним органом державної влади, що виноситиме вироки у корупційних справах. Щоб унеможливити потрапляння до цього суду “своїх” людей, пропонуємо до відбору суддів запросити незалежних представників країн ЄС, Великої Британії, Сполучених Штатів та Канади

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *