На Донеччині проведуть комплексну перевірку системи цивільного захисту

Сьогодні у Краматорську відбулася нарада з організації проведення комплексної перевірки щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб у Донецькій області комісією ДСНС України під головуванням керівника Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського.

Під час засідання Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін представив голову комісії  – призначеного заступником ДСНС Миколу Ільченко. Комісія здійснить перевірку діяльності структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації, територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, утворених комісій, підприємств, установ і організації з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

Очільник області привітав Миколу Ільченко з призначенням на посаду, та зазначив, що він стане опорою і для Президента, і для ДСНС, і для Донецької області.

Павло Жебрвіський Подякував генералові Ільченку та усьому обласному управлінню ДСНС за роботу – у тому числі з відновлення зруйнованого “русскім міром” житла у прифронтовій зоні, за розмінування територій.

«Переконаний, що наша ДСНС – краща в Україні – як за оснащенням, так і якістю підготовки особового складу. Завдяки державі, яка спрямовує сюди значний фінансовий ресурс, та завдяки обласним коштам ми кожні півроку поповнюємо та оновлюємо автопарк ДСНС, купуємо нове обладнання. У цьому році область виділяє ще 64 млн гривень для потреб ДСНС, доопрацьовуємо безпекову програму – оскільки ми знаходимося на передовій, то у нас першими впроваджуються нові підходи та технології», – зазначив голова Донецької ОДА.

 «Комісія з проведення комплексної перевірки прибула з Києва, має досвідчених фахівців та має на меті перевірити всю систему цивільного захисту у Донецькій області. Частина системи, нажаль, залишилася на непідконтрольній території і нам доведеться відбудовувати все з нуля. Насправді важко працювати, коли окрім роботи над цивільним захистом населення, ДСНС виконує завдання на передовій, відновлюючи постраждале від обстрілів житло. Але ми як ніхто знаємо, наскільки важлива територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту, тому ми маємо на меті перевірити її, щоб подивитися, над чим ще потрібно працювати та де необхідно надати допомогу», – сказав голова комісії, заступник ДСНС України Микола Ільченко.

Також Микола Ільченко повідомив, що у Маріуполі запрацювала нова система сповіщення.

Очільник області зазначив, що вкрай важливо, щоб люди, які перевірятимуть, розуміли: те, чим нехтували десятиліттями, неможливо виправити за рік-два. «Раніше при будівництві тих самих шкіл та дитсадків пожежна сигналізація, наприклад, взагалі не передбачалася. Зараз, відкриваючи оновлені школи та дитсадки, ми виправляємо ці речі, але… Усе одночасно зробити не в змозі. Пожежна сигналізація для однієї школи коштує приблизно 500 тисяч гривень, а лише у одному Маріуполі – майже 70 шкіл. Таких коштів на ці потреби нині у держави немає, але ми маємо ситуацію виправляти. Тому за результатами перевірки я хотів би бачити виписаний алгоритм, середньострокову та довгострокові програми з приведення усієї системи до відповідності нормам: ми маємо знати й бачити, куди у першу чергу вкладати кошти, куди рухатися і яким буде результат», – підкреслив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *