Делегація Литовської Республіки на чолі з прем’єр-міністром Саулюсом Сквярнялісом з відвідала Донеччину

11 квітня Делегація Литовської Республіки на чолі з прем’єр-міністром Саулюсом Сквярнялісом спільно з очільником області Павлом Жебрівським відвідали Авдіївку, де оглянули руйнування внаслідок обстрілів з боку проросійських бойовиків та ознайомились з відновлювальними роботами. Також вони привезли гуманітарну допомогу для дітей Авдіївки та захисників міста.

Представники делегації оглянули будівлю відділення швидкої допомоги, капітальний ремонт якої було проведено за підтримки Литовської Республіки, зруйновані російськими найманцями житлові будинки, а також поспілкувалися з дітьми на майданчику, який подарували Авдіївці литовські волонтери.

Окрім цього, в ході візиту делегація зустрілась зустрілися з мешканцями, волонтерами та військовими, які тримають лінію української оборони поблизу міста.

Представники Литовської Республіки вкотре наголосили, що їхня країна твердо стоїть на позиціях підтримки українського суверенітету та територіальної цілісності. Підкреслили, що розуміють: Україна боронить не лише себе, а всю Європу.

«Литва двічі виборювала свою незалежність – понад 100 років і 28 років тому. І ми тоді також опинилися наодинці з ворогом – як і Україна сьогодні. Тому ми розуміємо, що мало висловлювати свою занепокоєність, потрібна й реальна допомога. Це розуміє і наш уряд, і наше суспільство», – зазначив Саулюс Сквярняліс.

Як внесок у боротьбу з агресором на інформаційному фронті пан Прем’єр-міністр передав Донеччині телевізійне обладнання – фідери від Литовської Республіки, які дозволять підсилити сигнал українських медіа на окуповану територію.

Очільник області Павло Жебрівський подякував Саулюсу Скварнялісу за допомогу й підтримку Донеччини як невід’ємної частини суверенної України.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *