Мер Одеси Генадій Труханов та його найближче оточення добились зняття …

Мер Одеси Генадій Труханов та його найближче оточення добились зняття арешту з вкрадених коштів за допомогою судді Солом’янського районного суду. Юристи Труханова подавали безліч клопотань, які перерозподілялись між різними суддями. Коли справа попала до “потрібної” їм Людмили Кізюн, усі інші заяви вони відкликали, посилаючись на начебто помилку. Кізюн попри відсутність повноважень слідчого судді одразу зняла арешт з 92 млн. грн. Втім, незабаром інший суддя знову наклав арешт на ці гроші. Після цього Людмила Кізюн одразу ж без клопотання юристів Труханова та суддівської ухвали повторно зняла арешт.

Доки політики та високопосадовці мають кишенькових суддів, вони не будуть зацікавлені у створенні справді незалежного антикорупційного органу. Тому українцям потрібно об’єднуватись та вимагати від нинішньої політичної верхівки прийняття антикорупційних законів та реальної боротьби з корупцією.

Рух “Визволення” наполягає на створенні незалежного Антикорупційного суду, який буде єдиним органом державної влади, що виноситиме вироки у справах топ-корупції. Судді цього органу повинні бути справді незалежними та не уподібнюватись до нинішніх вершителів правосуддя, які готові виносити незаконні рішення тільки тому, що знаходяться під впливом того чи іншого політика. Для відбору чесних суддів пропонуємо залучити незалежних експертів із країн ЄС, Великої Британії, Канади та Сполучених Штатів

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *