Партію Опозиційний блок у 2017 році, окрім надходжень з держбюджету та внесків …

Партію Опозиційний блок у 2017 році, окрім надходжень з держбюджету та внесків фізосіб, фінансували фіктивні фірми. Компанія Агротрейдмаркет перерахувала 2,55 млн гривень, Полібудсервіс– 1 мільйон гривень, ТОВ Магден-плюс– 1,1 мільйона гривень; Гіперіон мега– 1 мільйон гривень. Нагадаємо, що статутний фонд компаній не більше 1 тисячі грн., тобто формально вони існують лише на папері.

Вважаємо, що фінансування політиків, за допомогою фіктивних фірм неприпустиме. Політичні партії повинні мати прозорі джерела фінансування аби кожен виборець мав можливість дізнатись звідки та куди витрачаються партійні кошти. За скоєння незаконних дій, правопорушники повинні понести законне покарання.

Рух «Визволення» виступає не лише за прозорі джерела фінансування політичних партій, а й за зміни у виборчому законодавстві. Вибори до Парламенту повинні відбуватись за пропорційною системою з відкритими регіональними списками. Це зробить Парламент відкритішим для суспільства та посилить контроль виборців за народними обранцями

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *