Програма «На тебе чекають вдома» допомогла ще двом бойовикам повернутися до мирного життя



Програма Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» допомогла двом колишнім бойовикам терористичної організації «ДНР» повернутися до мирного життя.
Правоохоронці встановили, що у 2014 році мешканець Слов′янска приєднався до незаконних збройних формувань. Там він залучався до чергування на незаконних блокпостах бойовиків. Після нетривалого перебування у складі НЗФ чоловік вирішив покинути бандугруповання, але отримав погрози фізичного знищення з боку вчорашніх «поплічників». Дочекавшись слушної миті, він утік від терористів та певний час переховувався у родичів на контрольованій українською владою території. Дізнавшись про програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишній бойовик добровільно звернувся до української спецслужби.
Розчарувався в ідеях «руського миру» і мешканець селища Андріївка на Донеччині, який у квітні-травні 2014 року також чергував на незаконному блок-посту. За спробу покинути незаконне збройне формування чоловіка заарештували, побили та тримали під вартою представники так званого «штабу ДНР». Через деякий час йому все ж таки вдалося втекти від терористів. Про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» колишній бойовик дізнався з інтернету та добровільно повідомив правоохоронцям про свою участь у складі НЗФ.
Після перевірки співробітники СБ України встановили, що обидва мешканця Донеччини не брали безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняли інших тяжких та особливо тяжких злочинів. Через це суд звільнив колишніх учасників незаконних збройних формувань від кримінальної відповідальності.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *