У Києві відбулися традиційні «Гаївки на Софіївській»

8 квітня в історичному центрі Києва, неподалік Михайлівського Золотоверхого собору на Михайлівській площі, відбулися традиційні «Гаївки на Софіївській».

Зазначимо, що традицію водити Великодні гаївки на Софіївській площі столиці, започаткувала Київська архиєпархія УГКЦ ще у 2009 році. Відтак, кожного року жителі та гості Києва, зустрічаються у центрі столиці, щоб у Пасхальну неділю ділитися радісною звісткою про Воскресіння Христове.

Як і щорік, на гаївках був присутній владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. У своєму слові архиєрей зазначив, що одним із немаловажних елементів переживання Великодня є наші християнські українські традиції, в цьому числі гаївки: «Це прояв людської радості, захоплення від того, що з нами Бог і Він воскрешає нашу людську природу. Він перемагає наш гріх, наші сірі та темні дні. Тією перемогою ми радіємо, як весняним сонцем, як теплом, як надією на майбутнє тепле літо. Тому, що в усьому, у душі, серці та Церкві, світі, на небі та на землі – Воскреслий Спаситель. З нами Бог», – наголосив єпископ.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *