“Укренерго” розпочало спір з Росією щодо активів в анексованому Криму. …

“Укренерго” розпочало спір з Росією щодо активів в анексованому Криму. Керівництво цього державного підприємства тільки електромережу на території півострова оцінює в 1 млрд. доларів. Загалом, за словами Міністра юстиції України Павла Петренка, сума збитку від окупації Росією Криму оцінюється в 1 трильйон 80 мільярдів гривень. В російської сторони є шість місяців, щоб в добровільному порядку вирішити спір. Якщо цього не станеться, “Укренерго” подаватиме позов проти Росії до Міжнародного арбітражу.

Ми переконані, що Росія повинна нести відповідальність за усі лиха, які завдала Україні. У 2014 році, коли після Революції Гідності країна була в жалобі та оговтувалась від злочинного режиму, очолюваного Януковичем, росіяни підступно напали на нас та завдали значних фінансових та територіальних втрат.

Рух “Визволення” виступає за конфіскацію російського бізнесу. Усе, що було вкрадено в України повинно бути повернуто. А сама Росія буде зобов’язана відшкодувати усі збитки, що спричинила Україні та буде притягнена до відповідальності у міжнародних судах

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *