Для представників ініціативних груп об’єднаних територіальних громад проведено навчання: «Розумна взаємодія» – інструмент розвитку громад.

Департаментом інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації спільно з представниками програми «Активні громадяни» Британської Ради в Україні проведено семінар-навчання для представників ініціативних груп об’єднаних територіальних громад, які проходять навчання за курсом «Розумна взаємодія».

У заході прийняли участь шість об’єднаних територіальних громад (Лиманська, Миколаївська, Сіверська міські, Шахівська, Званівська Андріївська сільські), а саме представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та активні мешканці громад.

Координатори програми «Активні громадяни»: Людмила Лєвих та Старчикова Інна розповіли про переваги участі у програмі, основні принципи  взаємодії та відповіли на запитання учасників навчання. Також учасникам було запропоновано сформувати дві групи та спробувати розробити план дій за двома актуальними напрямами розвитку: «Сталий розвиток» та «Довіра та порозуміння». Обидні команди чудово впорались із завданням.

Після проходження навчання за курсом «Розумна взаємодія» в учасників ініціативних груп виникає можливість переходу до обговорення шляхів та конкретних кроків подальшої практичної взаємодії з організаторами програми
«Активні громадяни» Британської Ради в Україні в частині реалізації соціальних проектів.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *