Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 12 квітня 2018 року

Викладачі школи мистецтв № 3 стали учасниками Міжнародної науково-практичної конференції

Викладачі відділу теорії та історії мистецтв школи мистецтв № 3 знову продемонстрували свої творчі та наукові досягнення. Цього разу вони стали учасниками Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвиту освіти і науки в інтердисциплінарному контексті», яка проводилася на базі українських та польських вищих навчальних закладів.

Вшанування пам’яті Леоніда Бикова

11 квітня вшанували пам’ять дорогого земляка, улюбленого актора, талановитого кіномитця Леоніда Федоровича Бикова. На заході були присутні учні КНВК (ЗОШ №6), члени клубного об’єднання ветеранів «Стежина» СКМЗ, представники міської громадської організації «Пенсіонери Краматорська», депутати Краматорської міської ради від блока “Солідарність» та працівники МПК ім. Леоніда Бикова.

До дня авіації та космонавтики: у коледжі Слов’янська презентували книгу про місцевий аероклуб

До дня авіації і космонавтики у Слов’янському авіаційному коледжі пройшла презентація книги “Історичні виміри Слов’янського аероклубу: до 90-річчя з дня заснування”. Це історико-краєзнавче видання, в якому висвітлена історія авіації, з минулого в майбутнє, робота аероклубу, спогади, фотографії, документи.

В Донецькій області почався семінар з підготовки впорядників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

Розпочав роботу обласний навчальний семінар з підготовки впорядників та таборової старшини Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

На семінарі учасники навчаються як правильно проводити таборування та організовувати бунчужну, осавульну службу, а також вивчають обов’язки похідного отамана, писара і хорунжого. Також на семінарі присутні джури , які брали участь у Всеукраїнському етапі гри у 2016 та 2017 роках.

У Слов’янську відновили дитяче відділення обласної психіатричної клініки

У Слов’янську завершилося відновлення дитячого відділення обласної психіатричної клініки. Гроші на реконструкцію приміщення, закупівлю меблів та обладнання були виділені урядом Німеччини за підтримки Люксембурзького Червоного Хреста.

У барвах творчості

У Дружківці відбулось відкриття міжрегіональної виставки пленерних робіт «Барви нашої країни», організатором якої виступив Донецький обласний художній музей. Представлена експозиція складалась із живописних і графічних творів професійних майстрів та художників-аматорів

Права та обов’язки

У Бахмутській установі виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№6) за участю провідного психолога відділу соціальної роботи Бахмутського міського центру для сім’ї, дітей та молоді, Ірини Ярош, та заступника начальника відділу «Бахмутське бюро правової допомоги» Краматорського центру з надання безоплатної правової допомоги, Маргарити Матченової, були проведені заняття з неповнолітніми ув’язненими на тему: «Права та обов’язки  дитини».

Неповнолітнім ув’язненим було роз’яснено про основні положення Конвенції ООН про права дитини та формування навичок правомірної поведінки підлітків і навчання діяти в різноманітних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права.

Стіни Маріуполя «заговорили» рядками відомих українських поетів

Фото-флешмоб «Маріуполь в тексті» нагадав, що вулиці нашого міста кажуть творами Жадана, Симоненко, Стуса і Ліни Костенко.

Флешмоб запустили організатори «Маріупольської книжкової толоки» в рамках дослідження атмосфери міста.

Він реалізується в рамках проекту «Зміцнення суспільної довіри» (UCBI II) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Золото» та «бронза» в Естонії

У місті Таллінн проходив міжнародний турнір з боротьби серед школярів, кадетів та юніорів.

Донецьку область на змаганнях представляли Тетяна Профатілова та Аїда Керімова (вихованки тренерів Олега Нікіфорова та Григорія Шепелєва).

У своїй ваговій категорії серед дівчат 2001-2004 років народження Тетяна Профатілова здобула «золото», Аїда Керімова – «бронзу».

«Творче диво Добропільщини – 2018»

З метою підтримки та розвитку дітей з літературними здібностями, вшанування традицій, звичаїв, народних ремесел українського народу, сприяння вдосконаленню творчого слова, сприяння розвитку в дітей художньо-естетичних здібностей, відповідно до Програми підтримки та розвитку дитячої обдарованості «Надія Донеччини», був проведений районний конкурс «Творче диво Добропільщини» за напрямками: конкурс художнього читання, конкурс юних поетів та письменників, декоративно-прикладного мистецтва, конкурс серед юних художників.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *