Капелан зі Стрийщини приніс військовим радість Воскресіння Христового в зоні АТО

Великодню поїздку в зону АТО від 4 до 10 квітня 2018 року здійснив військовий капелан, голова комісії Стрийської єпархії у справах душпастирства силових структур України отець Михайло Кушнір.

Священик мав завдання послужити воїнам 223-го зенітного-ракетного полку, який дислокується в Стрию, а зараз перебуває в довгостроковому відрядженні в зоні АТО, а також відвідати інші підрозділи українських військових і добровольчих батальйонів.

Під час поїздки капелан служив Святі Літургії та уділяв Святе Таїнство Покаяння, відправляв поминальні панахиди за загиблими. За словами отця Михайла, військові особливо потребували сповідей іа духовних бесід. З великим трепетом воїни пережили богослужіння Вечірньої з виставленням Плащаниці, яка вже перебувала в зоні АТО під час минулорічної великодньої поїздки владики Богдана (Манишина). Радісним і піднесеним був Великодній ранок під спільний спів «Христос воскрес» на Святій Літургії.

Воїни вітали один одного цим радісним і переможним християнським привітом, відбулося освячення пасок та інших страв – дарунку милосердя від вірних Стрийської єпархії. Ці великодні дари склали прості люди, імена яких залишаються невідомими широкому загалу, але їхня жертва справді є великою та шляхетною і виявляє справжній сенс християнської милості.

Така поїздка стала можливою і через велику пожертву вірного Стрийської єпархії, пана Володимира. Він погодився безкоштовно поїхати в далеку дорогу своїм автомобілем, що дало змогу привести воїнам більшу кількість пасок та інших необхідних речей.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *