Павло Жебрівський відвідав підприємства Костянтинівки

Сьогодні керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський з робочим візитом відвідав Костянтинівку, де ознайомився з роботою ТОВ «Спеціалізоване Підприємство «Свинець»» та «Гласкомерц». Приватне підприємство «Свинець» спеціалізується на переробці свинцевих відходів та виробництві свинцю та сплавів на його основі. Продукція постачається на ринок України, Азії, Африки та Євросоюзу. У свою чергу ТОВ “Гласкомерц” займається виготовленням листопрокатного скла, для виробництва якого закупили нове автоматизоване обладнання та планують запускати нову піч.

Очільник області ознайомився з технологією виробництва продукції, поспілкувався з керівниками підприємств. Мала зарплатня робітників цих заводів обурила Павла Жебрівського: «Працюючи на шкідливому виробництві, людина отримує вдвічі менше середньої заробітної плати по області! На ТОВ “Гласкомерц” зарплата взагалі вкрай низька – 4500 гривень. Зрозуміло, що у процесі модернізації у підприємства великі видатки, втім такою заробітна плата залишатися не може – нікому буде працювати. Висококваліфіковані фахівці поїдуть працювати у Європу чи Росію. І якщо на підприємствах це розуміють, то планове підвищення зарплат має бути вже у цьому році».

За словами Павла Жебрівського, на Донеччині необхідно створювати високотехнологічний продукт, а не відправляти сировину по усьому світу, щоб там її переробляли з високою доданою вартістю, залишаючи у Костянтинівці погану екологію. Також він додав, що не дивлячись на зайнятість ринків Європи,  важливо думати на перспективу і додану вартість залишати в Україні.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *