Президент про російську роль в Сирії: Поведінка Кремля – це серйозні злочини, які вимагають рішучої, широкої і добре скоординованої реакції




На відкритті 11-го Київського Безпекового Форуму Президент Петро Порошенко зазначив, що цього року захід відбувається  в особливих умовах. «Цього року він відбувається в особливо тривожний час. Світ стоїть зараз на порозі прийняття ключовими гравцями глобальної політики дуже доленосних рішень, які мали б нарешті  повернути відчуття реальності декому, хто це відчуття реальності втратив», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави окремо зупинився на темі драматичних подій навколо Сирії, які «розгортаються практично зараз на наших очах в режимі реального часу».

«Всі ми сподіваємося, що вдасться уникнути найгіршого сценарію. Але, водночас, ми розуміємо, що терпіння цивілізованого світу не безмежне. І всі, хто стоїть за злочинами проти людяності у цій багатостраждальній країні, нарешті мають понести відповідальність. І хто за цим стоїть – весь світ, включаючи нас з вами, дуже добре знає», – сказав Президент.

Глава держави окремо зупинився на агресивних діях Росії, які стосуються не лише України. «Росія не просто продовжує глумитися над міжнародним правом, загальноприйнятими принципами міжнародних відносин, демократичними цінностями і навіть Божими заповідями в ці святкові Великодні дні. Росія підбурює, спрямовує і скеровує такий собі міжнародний клуб диктаторів, який, як клуб божевільних самогубців, вирішив кинути виклик цивілізованому світу», – сказав Петро Порошенко.

Президент застеріг присутніх від недооцінки агресивної поведінки Росії: «І якщо раніше дехто волів сприймати поведінку Кремля просто як пустощі розбещеного підлітка, то зараз, нарешті, настав час ставитися до неї, як до серйозних злочинів, які вимагають рішучої, широкої і добре скоординованої реакції».

Глава держави констатував, що «світ опинився на краю надзвичайно небезпечної прірви». «І наша з вами доля залежить від того, наскільки адекватними ситуації будуть наші дії», – додав він.

Президент наголосив, що саме цьому була присвячена його зустріч з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, яка відбулася позавчора та вчорашня телефонна розмова з Прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей. Він також зазначив, що ця тема стане предметом переговорів у німецькому Аахені, де запланована зустріч з Канцлером Ангелою Меркель та Президентом Франції Еммануелем  Макроном.

Відео

ф

Участь Президента у 11-му Київському безпековому форумі

12 квітня 2018 року – 14:31



























































ф

Участь Президента у 11-му Київському безпековому форумі

12 квітня 2018 року – 14:31




























625=405











Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *