Президент: Україна має створити законодавчі запобіжники для протидії російським гібридним загрозам




Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна і світ мають зміцнювати стійкість до російських гібридних загроз. Про це Глава держави сказав на відкритті 11-го Київського Безпекового Форуму.

«Зміцнення стійкості проти російських гібридних загроз. Ми повинні переосмислити наші підходи до гібридної безпеки, до фейкових новин і пропаганди», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що це ті сфери, в яких російський потенціал є надзвичайно значним, набагато більшим ніж в Україні, Сполучених Штатах Америки, у Канаді, Франції, Німеччині.

Він зауважив, що свідчення засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга в Конгресі США виявили наскільки вразливими є наші суспільства перед обличчям тривалого потоку фейкових новин, які ще й підсилюються соціальними платформами.

«Наголошую, що цифрова ера вимагає від нас взяти на озброєння нові і ефективні законодавчі запобіжники заради захисту досягнень вільного вибору наших суспільств, водночас забезпечивши делікатний баланс між демократичними свободами та вимогами кібербезпеки», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив: «Недарма навіть у таких розвинутих демократіях, як Німеччина і Франція, або впроваджено, або зараз впроваджують зміни до законодавства такого типу. Це маємо зробити й ми».

ф

Участь Президента у 11-му Київському безпековому форумі

12 квітня 2018 року – 14:31



























































ф

Участь Президента у 11-му Київському безпековому форумі

12 квітня 2018 року – 14:31




























625=405











Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *