Павло Жебрівський оглянув хід ремонту обласної лікарні інтенсивного лікування у Маріуполі

Сьогодні голова облдержадміністрації Павло Жебрівський в ході робочої поїздки до  Маріуполя оглянув як триває ремонт обласної лікарні інтенсивного лікування.

На сьогодні це єдиний в області багатопрофільний заклад, після ремонту він зможе надавати високоякісну спеціалізовану меддопомогу понад 700 тисячам мешканців Маріуполя та області.

У лікарні працює 15 відділень у режимі цілодобової ургенції. Нині там функціонують єдині в області нейрохірургічне, судинне, неврологічне відділення, а також відділення для лікування пацієнтів з гострими інсультами.

У оновленій лікарні сучасними будуть не лише стіни, а й обладнання. Минулого року з обласного бюджету було виділено 250 млн грн на закупівлю сучасного медичного обладнання для відділення екстреної меддопомоги та операційних блоків, а у  2018-му році – 235 мільйонів.

У лікарні запроваджуються новітні технології, після ремонту та закупівлі обладнання там зможуть проводити операції на хребті та головному мозку, операції із застосуванням мікроскопу. Це буде один з найпотужніших медзакладів не лише Донеччини, а й України.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *