Президент України Петро Порошенко хоче виходу України з органів СНД, але …

Президент України Петро Порошенко хоче виходу України з органів СНД, але скасовувати договір про дружбу з Росією не планує. За словами Порошенка, пункти, в яких сторони поважають територіальну цілісність одне одного та підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів є важливими для України. Тому до Верховної Ради буде вноситись пропозиція щодо припинення дії окремих положень договору про дружбу з РФ.

Росія більше чотирьох років тому наплювала на усі двосторонні угоди з Україною. Порушено було не лише двосторонні домовленості, а й міжнародні угоди, на кшталт Будапештського меморандуму, за яким Росія зобов’язувалась не лише поважати чинний міждержавний кордон, а й виступала гарантом безпеки та територіальної цілісності України в межах визнаних світовою спільнотою. Як показав 2014 рік, договір підписаний з Росією не вартий навіть паперу на якому він підписаний.

Тому рух “Визволення” виступає за розрив дипломатичних стосунків з Росією. Усіх дипломатів країни-агресора потрібно видворити за межі України до закінчення війни та повернення Криму та Донбасу Україні. Спочатку окупант повинен відшкодувати усі збитки, які заподіяв нашій державі, і лише після цього можна буде обговорювати питання про відновлення дипломатичних відносин

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *