У Шевченківському гаю відбудеться десятий благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»

Фундація духовного відродження Львівської архиєпархії УГКЦ запрошує всіх 15 квітня на десятий ювілейний благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом». Подія традиційно відбудеться у Львові, в Шевченківському гаю – Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Гасло цьогорічного фестивалю – «Радійте серцем!».

«Хочемо поділитися з усіма великою радістю від Воскресіння Господнього. Тому гасло нашого ювілейного фестивалю – «Радійте в Господі! Радійте серцем!». Наш фестиваль – це чудова нагода поспілкуватися і зарядитися духовним настроєм, навчитися бачити радість у щоденному житті», – каже директор БО «Фундація духовного відродження» Львівської архиєпархії УГКЦ о. Любомир Гладюк.

Фестиваль розпочнеться опівдні Архиєрейською Божественною Літургією. А з 14:00 до 20:30 проходитиме масштабний концерт за участю українських музикантів, серед яких – «ЯгОди», Бріа Блессінг, Софія Федина, Оркестр «Львівські фанфари» та інші.

Крім того, як повідомляють на сайті Львівської міської ради, буде діяти 9 різнопланових майданчиків: митці навчатимуть малярства на склі, азів театральної майстерності, водіння гаївок і фантастична пісочна анімація з великодніми мотивами. Для дітей запланований особливий курс із цікавої хімії. Ділитимуться секретами акторської майстерності театри «На Симонових стовпах» та «САД». Львівські і тернопільські осередки «Спілки української молоді» навчатимуть всіх охочих писанкарству. Також охочі візьмуть участь у забавах та гаївках, зокрема лемківських гаївках, що зараз здобувають дедалі більшу популярність;  діятиме і благодійна лотерея для тих, хто любить приємні сюрпризи та квест «Збери свій великодній кошик».

Гостем фестивалю буде отець Тихон Сергій Кульбака, який є донеччанином у шостому поколінні і зараз мешкає та служить у Львові. У час АТО священик кілька днів перебував у полоні терористів. Усі охочі зможуть поставити отцю Тихону свої запитання.

 «Однією з цікавинок буде спільна паска, яку зможуть скуштувати всі охочі. Це Провідна неділя і паска – то символічна традиція. Такою відкритою трапезою будемо формувати спільність українців, спільність львів’ян, зрештою – спільноту всіх ближніх. Окрім того, залучимо гостей фестивалю до розмальовування велетенської писанки. Кожен залишить особливий візерунок чи орнамент із закладеним сенсом», – розповіла координаторка фестивалю Марія Чучман.

Квиток на свято можна замовити заздалегідь за інформацією на сайті www.velychlviv.com

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.velychlviv.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *